ΠΡΟΩΡΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΕ ΕΠΟΧΗ ΦΟΝΙΚΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

ΠΡΟΩΡΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΕ ΕΠΟΧΗ ΦΟΝΙΚΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Δημήτρης ΣΙΩΝΗΣ

Όπως σε όλο τον κόσμο και περισσότερο στην Αλβανία, βιώνουμε μια δύσκολη εποχή. Η Πανδημία δεν αφαιρεί μόνο ζωές ανθρώπων, αλλά καταστρέφει και τις σχέσεις μεταξύ μας, σχέσεις που δημιουργήθηκαν σταδιακά σε βάθος χρόνου.

Δεν είναι καθόλου ανθρώπινο ούτε και δίκαιο, να λησμονούμε τον «αόρατο εχθρό», που καραδοκεί ύπουλα. Δυστυχώς άλλοι τον αγνοούν και άλλοι φροντίζουν φανατικά από αυτόν να προστατευτούν.

Οι κρατικές αρχές, σεβόμενες τους ειδικούς γιατρούς και υφισταμένους τους, συμβουλεύουν καθημερινά, δίνουν σχετικές οδηγίες, για το πώς να αποτρέψουμε τη δημιουργημένη φονική κατάσταση και πώς να βγούμε νικητές.

Μετά λύπης, σε αυτή τη δύσκολη δημιουργημένη κατάσταση, διαπιστώνουμε ό,τι, το χαμηλό πολιτιστικό επίπεδο του κόσμου μας υπερτερεί. Το ένστικτο του υπέρμετρου εγωισμού, δυστυχώς εκδηλώνεται αδιάκοπα σε ανόητους και θρασείς τύπους. Όλα αυτά και άλλα, δημιουργούν έφορο έδαφος, ώστε ο κορωνοϊός να γίνεται και πιο επιθετικός.

Αυτό πού είναι ακόμα πιο ανησυχητικό, εκ προθέσεως ή μη και που βοηθάει αρνητικά την εξάπλωση του επικίνδυνο ιού, είναι η πρόωρη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, που για μένα είναι εκτός πολιτικής και νομικής ισχύς. Η σιωπηλή πολιτική δέσμευση των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των τυφλών οπαδών τους,  σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, επηρεάζει αρνητικά την εξάπλωση του θανατηφόρου ιού.

Οι πολιτικοί ηγέτες των κομμάτων και οι οπαδοί τους, με τις μαζικές επαφές και εμφανίσεις τους, παραβιάζουν επιδεικτικά τους κανόνες που έχουν ορίσει υπεύθυνα οι ειδικοί. Η συμπεριφορά αυτή δείχνει ανοιχτά το χαμηλό πολιτισμικό και πολιτικό επίπεδο, αλλά και την εξωφρενική δίψα για εξουσία.

Ο κόσμος και προπαντός οι πιο αδύναμες ομάδες του πληθυσμού, λησμονούν τα πάντα, τα προβλήματά τους, τις δυσκολίες τους και πάνω απ’ όλα τον κορωνοϊό. Τρέχουν τυφλά πίσω από τους διεφθαρμένους πολιτικούς και γίνονται θύμα, όχι μόνο της ψεύτικης και ανόητης προπαγάνδας, αλλά πιο πολύ του αδίστακτου φονικού ιού.

 Νομίζω ό,τι τα αρμόδια όργανα, οι κρατικοί φορείς και άλλοι παράγοντες, πρέπει να ενισχύσουν παραπέρα τα μέτρα προστασίας από την Πανδημία και να απαγορέψουν τις συγκεντρώσεις και κυρίως αυτές με πολιτική χροιά.

Σχετικά άρθρα: