Σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών η σορός του Μίκη Θεοδωράκη

Σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών η σορός του Μίκη Θεοδωράκη

Σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών θα εκτεθεί η σορός του Μίκη Θεοδωράκη ενώ η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Πέμπτη στις 15:00 στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της οικογένειας του συνθέτη:

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών

  • Τρίτη 7/09 και Τετάρτη 8/09 από τις 10:00 π.μ. έως τις 19:00 μ.μ.
  • Και την Πέμπτη 9/09 από τις 10:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ.

Στις 15:00 μ.μ. θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στην ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, με αφορμή την κήρυξη από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη τριήμερου εθνικού πένθους για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη και λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του νόμου 851/1978 «Περί της Εθνικής Σημαίας, των Πολεμικών Σημαιών και του Διακριτικού Σήματος του Προέδρου της Δημοκρατίας» αποφάσισε τη μεσίστια έπαρση της Σημαίας σε όλα τα δημόσια κτήρια και την αναστολή των δημόσιων εορταστικών εκδηλώσεων από την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου έως και το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου.

Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Βάσω Τζανακάκη, σκέψη της οικογένειας είναι μετά την Πέμπτη στις 15:00 να ακολουθήσει πομπή και να μεταφερθεί η σορός στο Βραχάτι Κορινθίας για να ταφεί. Αυτό είναι επιθυμία της κόρης του Μαργαρίτας γιατί όπως είπε θέλει να έχει κοντά της τον πατέρα της. Επίσης, υπάρχουν σκέψεις να γίνει εκταφή μετά από τρία χρόνια ώστε να μεταφερθεί στον Γαλατά των Χανίων όπως και ήταν η επιθυμία του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη

ertnews.gr

Σχετικά άρθρα: