«Στο Azovstal στη Μαριούπολη υπάρχουν ανώτεροι αξιωματικοί δυτικών χωρών»

«Στο Azovstal στη Μαριούπολη υπάρχουν ανώτεροι αξιωματικοί δυτικών χωρών»

Ο σύμβουλος του επικεφαλής της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR), Γιαν Γκαγκίν, δήλωσε ότι ανώτεροι αξιωματικοί από δυτικές χώρες είναι πιθανό να βρίσκονται στο χώρο του εργοστασίου Azovstal στη Μαριούπολη.

Την δήλωση αυτή έκανε στις 7 Μαΐου σε συνέντευξή του στο πρακτορείο RIA Novosti. Σύμφωνα με αυτήν, πρόκειται για αξιωματικούς από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Σε κάθε περίπτωση, μπορώ να επιβεβαιώσω την παρουσία ανώτατων αξιωματικών ξένων κρατών, κυρίως ευρωπαϊκών κρατών», είπε ο σύμβουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μαχητές του εθνικού τάγματος του Αζόφ, που παραδόθηκαν, μιλούν για αυτό και επιβεβαιώνονται από πολίτες που εγκατέλειψαν το έδαφος του εργοστασίου μέσω των ανθρωπιστικών διαδρόμων.

Ο Γκαγκίν τόνισε επίσης ότι οι προσπάθειες εκπροσώπων άλλων χωρών να συμφωνήσουν με κάποιο τρόπο για την απελευθέρωση των μαχητών του Αζόφ στο ‘Azovstal’ μαρτυρούν έμμεσα υπέρ αυτής της υπόθεσης.

«Συγκεκριμένα, (υπάρχουν) συχνές  τηλεφωνικές κλήσεις και συχνά αιτήματα από τον ίδιο τον πρόεδρο (της Γαλλίας)  Μακρόν », είπε ο εκπρόσωπος του DPR.

Όπως ανέφερε η EADaily , ένας από τους υπαλλήλους του εργοστασίου Azovstal που αποχώρησαν ανέφερε ότι ένας ξένος στρατηγός βρισκόταν στο έδαφος της επιχείρησης.

Eurasia Daily

echedoros-a.gr

Σχετικά άρθρα: