Την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας Αλβανίας-Τουρκίας, συζήτησαν Peleshi-Akar

Την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας Αλβανίας-Τουρκίας, συζήτησαν Peleshi-Akar

Ο Υπουργός Άμυνας της Αλβανίας Niko Peleshi πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία, όπου έγινε δεκτός από τον ομόλογο του Hulusi Akar.

Το κύριο θέμα των συνομιλιών Peleshi και Akar ήταν η συνεργασία στον τομέα της άμυνας μεταξύ Αλβανίας και Τουρκίας και η περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μας.

Ο Niko Peleshi ευχαρίστησε τον ομόλογό του για την υποστήριξη που έχει δώσει η Τουρκία στην Αλβανία, όχι μόνο στον εκσυγχρονισμό της επιμελητείας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Πολιτικών Έκτακτης Ανάγκης, αλλά και στην εκπαίδευση του νέων του Αλβανικού στρατού.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η εφαρμογή των δύο στρατιωτικών χρηματοοικονομικών συμφωνιών, η επιχορήγηση από την τουρκική πλευρά, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για την αύξηση της ικανότητας μάχης και εφοδιαστικής των Αλβανικών Ένοπλων Δυνάμεων.

Ο Peleshi τόνισε το γεγονός ότι η Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου είναι πολύ σημαντική για την Αλβανία και επιβεβαίωσε τη σαφή θέση της αλβανικής κυβέρνησης ότι η μόνη λύση για μια μακροπρόθεσμη ειρήνη στην περιοχή είναι η αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου από το Βελιγράδι.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Υπουργός Peleshi είπε στον ομόλογό του Hulusi Akar ότι η Αλβανία παραμένει ανοιχτή για κοινές επενδύσεις στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας και ότι χαιρετίζει οποιαδήποτε σοβαρή προσφορά από τουρκικές εταιρείες σε αυτόν τον τομέα.

Η επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας, Niko Peleshi στην Άγκυρα, ακολουθεί την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Edi Rama νωρίτερα αυτό το έτος, όπου έγινε δεκτός με τιμές από τον Πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan.

ibna.gr

Σχετικά άρθρα: