«Την κατάλληλη στιγμή» θα επικυρώσει η Ελλάδα τα μνημόνια με τα Σκόπια

«Την κατάλληλη στιγμή» θα επικυρώσει η Ελλάδα τα μνημόνια με τα Σκόπια

Ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, δήλωσε ότι τα τρία μνημόνια που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών με τη Βόρεια Μακεδονία, τα οποία περιμένουν την έγκριση του Κοινοβουλίου εδώ και ένα χρόνο, θα επικυρωθούν “την κατάλληλη στιγμή το επόμενο διάστημα”, ανέφερε η εφημερίδα Nezavisen με έδρα τα Σκόπια.

Δεδομένου ότι τα μνημόνια ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν οι δύο υπουργοί Εξωτερικών, Μπουγιάρ Οσμάνι και Νίκος Δένδιας, σε συνάντηση στα Σκόπια την περασμένη εβδομάδα, ανταποκριτής της ΜΙΑ στην Αθήνα ρώτησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στην τακτική ενημέρωση Τύπου, εάν υπάρχει κάτι νέο  στην επικύρωση.

«Αυτό θα συμβεί την κατάλληλη στιγμή, το επόμενο διάστημα», απάντησε σύντομα ο Οικονόμου.

Τα τρία υπογεγραμμένα μνημόνια μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας, που απορρέουν από τη Συνθήκη των Πρεσπών και υποβλήθηκαν στο ελληνικό κοινοβούλιο στα μέσα Σεπτεμβρίου πέρυσι, είναι:

ένα μνημόνιο για την επιτάχυνση της διαδικασίας ένταξης της βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ. Μνημόνιο για τη σύσταση μιας συντονιστικής επιτροπής για την οικονομική συνεργασία και μια τεχνική συμφωνία για την εποπτεία του εναέριου χώρου των Σκοπίων.

Δεν έχουν μπει στην ατζέντα από τότε, πρώτον, την εξέτασή τους από την αρμόδια επιτροπή στο κοινοβούλιο και στη συνέχεια επικύρωση από τους βουλευτές, ενώ ο αντιπολιτευόμενος ΣΥΡΙΖΑ συχνά κατηγορεί τη σημερινή ελληνική κυβέρνηση, ότι καθυστερεί σκόπιμα την κύρωση λόγω εσωτερικών διαφωνιών στη Νέα Δημοκρατία, γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα του Fokus.

echedoros-a.gr

Σχετικά άρθρα: