Το σπίτι του Atatürk στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκαν οι επιστήμονες Şahin και Dr. Türeci που ανακάλυψαν το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Το σπίτι του Atatürk στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκαν οι επιστήμονες Şahin και Dr. Türeci που ανακάλυψαν το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Τιμώνται σήμερα με το βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ»

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται το ζευγάρι των Επιστημόνων Τουρκικής καταγωγής Dr. Uğur Şahin και Dr. Özlem Türeci οι οποίοι θα τιμηθούν φέτος με το βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Οι Şahin και Türeci θα βραβευθούν για την ανάπτυξη του πρώτου εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021, στο εμβληματικό μνημείο της Ροτόντας, παρουσία της Πρόεδρου της Δημοκρατίας και του συνόλου σχεδόν των μελών της Συμβουλευτικής και Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος από όλη την Ευρώπη.

Οι Uğur Şahin και Dr. Özlem Türeci αμέσως μετά την άφιξη τους στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκαν το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στην πόλη και περιηγήθηκαν στο σπίτι όπου γεννήθηκε ο Kemal Atatürk, σύμφωνα με ανάρτηση στο επίσημο λογαριασμό του Προξενείου στο Twitter.

Παρέχοντας ανεκτίμητη υπηρεσία σε όλη την ανθρωπότητα με το εμβόλιο που δημιούργησαν κατά της πανδημίας του covid-19, ο Δρ. Özlem Türeci και Dr. Uğur Şahin τους φιλοξενήσαμε στο Γενικό μας Προξενείο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στη Θεσσαλονίκη και περιηγηθήκαμε μαζί στο σπίτι του Ατατούρκ.

Οι Dr. Türeci και Dr. Şahin, οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία τους να δουν το Σπίτι του Ατατούρκ κατά την άφιξή τους, έγραψαν στο βιβλίο επισκεπτών τα εξής. «Ως επιστήμονες τουρκικής καταγωγής, είναι τιμή για εμάς να επισκεφτούμε τον τόπο όπου γεννήθηκε ο Atatürk. Ο Atatürk, ως ένας από τους πρωτοπόρους ηγέτες της σύγχρονης Ευρώπης, κατάλαβε τις θεμελιώδεις αξίες που έχει η ελεύθερη σκέψη και η επιστήμη για την ανθρωπότητα. Συνυπολογίζουμε τα σοφά του λόγια: «Η επιστήμη είναι ο μόνος αληθινός οδηγός στη ζωή».

ibna

Σχετικά άρθρα: