«Φως στο τούνελ της πανδημίας»: Η Αττική έχει ήδη εισέλθει στη λεγόμενη επιπέδωση της καμπύλης

«Φως στο τούνελ της πανδημίας»: Η Αττική έχει ήδη εισέλθει στη λεγόμενη επιπέδωση της καμπύλης

Από την ερχόμενη Δευτέρα θα αρχίσει να φαίνεται η επίδραση του αυστηρού lockdown. Μάλιστα, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, δήλωσε χθες ότι εάν τα επιδημιολογικά στοιχεία συνεχίσουν όπως βλέπουμε σήμερα, τότε φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει ανάγκη για παράταση του αυστηρού lockdown στην Αττική.

Τι συμβαίνει;

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνονται με τα ημερήσια επιδημιολογικά δελτία του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ), η Αττική έχει εισέλθει στη λεγόμενη επιπέδωση της καμπύλης, ενώ, σύμφωνα με τις βάσιμες εκτιμήσεις ειδικών, η επίδραση του αυστηρού lockdown, το οποίο εφαρμόζεται στο Λεκανοπέδιο, θα αρχίσει από την ερχόμενη Δευτέρα να καθίσταται εμφανής, με πτωτικές τάσεις στα ημερήσια κρούσματα του νέου κορωνοϊού.

Το ακόμη πιο ευχάριστο είναι το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη εμφανίζει, με βάση τα ημερήσια επιδημιολογικά δελτία του ΕΟΔΥ, ακόμη πιο επιταχυνόμενη κάμψη του επιδημικού φορτίου της σε σχέση με την Αττική.

Το στοίχημα είναι πλέον η πτωτική πορεία των ημερήσιων κρουσμάτων στην Αττική, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, να εξελιχθεί με μεγαλύτερη ταχύτητα, σε σχέση με την αποκλιμάκωση του επιδημικού κύματος των περασμένων Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, προκειμένου να αποφασιστεί η σταδιακή άρση του αυστηρού lockdown για την Αττική, από τις αρχές Μαρτίου. Έτσι, η ανησυχία των μελών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας στρέφεται πλέον προς άλλες περιοχές, όπως η Αχαΐα, η Κάλυμνος, που συνεχίζουν να εμφανίζουν υψηλά επίπεδα ημερησίων κρουσμάτων. Συγκεκριμένα, οι περιοχές οι οποίες εμφανίζουν αύξηση των κρουσμάτων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, είναι οι εξής: Κορινθία, Θάσος, Βοιωτία, Αργολίδα, Ιωάννινα, Αχαΐα, Ρέθυμνο, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Ηράκλειο, Εύβοια, Ηλεία και Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με την εισήγηση της ειδικής επιστημονικής επιτροπής του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη COVID-19, ο Δήμος Ιωαννίνων και η Θάσος αναμένεται σήμερα να ανακοινωθεί από την κυβέρνηση ότι «αναβαθμίζονται» στο «κόκκινο» επίπεδο Β του Χάρτη (αυξημένη επικινδυνότητα), ενώ η Κάλυμνος αναμένεται να τεθεί υπό καθεστώς αυστηρού lockdown.

parapolitika.gr

Σχετικά άρθρα: