200 φυλακισμένους επιστρέφει η Βρετανία στην Αλβανία

200 φυλακισμένους επιστρέφει η Βρετανία  στην Αλβανία

Ηνωμένο Βασίλειο και Αλβανία έδωσαν επίσημα τα χέρια για την επιστροφή στην βαλκανική χώρα 200 κρατουμένων από τις φυλακές της Αγγλίας και της Ουαλίας, στο πλαίσιο μιας νέας πολιτικής που σχεδιάζει η κυβέρνηση Σούνακ, με στόχο τη μείωση κόστους των φορολογούμενων. Σε αντάλλαγμα, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείο δεσμεύθηκε να αναβαθμίσει και να εκσυγχρονίσει τόσο τις εγκαταστάσεις όσο και το σωφρονιστικό σύστημα της Αλβανίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, υπήρξε συμφωνία ώστε 200 Αλβανοί κρατούμενοι, που είναι καταδικασμένοι σε τέσσερα ή και περισσότερα χρόνια φυλάκισης, θα γυρίσουν στην πατρίδα τους για να εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους, καθώς η χωρητικότητα των φυλακών εξαντλείται.

Οι αλβανικές και βρετανικές αρχές ανέφεραν σε κοινή δήλωση ότι από τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους 1.000 Αλβανοί υπήκοοι έχουν επιστρέψει στη χώρα τους που αφορούν σε ανθρώπους που είτε δεν κατάφεραν να λάβουν άσυλο, είτε δέχθηκαν να επιστρέψουν οικειοθελώς. Ο αριθμός αυτός αφορά στην περίοδο από τη συμφωνία του κοινού ανακοινωθέντος στις 13 Δεκεμβρίου έως την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου.

Σχετικά άρθρα: