Αχαλίνωτα σκάνδαλα στην Ουκρανία με τα χρήματα της Δύσης

Αχαλίνωτα σκάνδαλα στην Ουκρανία με τα χρήματα της Δύσης

Η διαφθορά στην Ουκρανία δεν έχει όρια. Η χώρα αυτή αποκάλυψε επιχείρηση διαφθοράς στις αγορές όπλων, υπεξαιρέσεις και μάλιστα κατά τη διάρκεια του πολέμου!

Αξίζει να θυμηθούμε ότι ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ξήλωσε από τη θέση του τον υπουργό Άμυνας για θέματα διαφθοράς, αφού αυτό έγινε γνωστό στα media των δυτικών χωρών που επιμένουν να ενισχύουν τη χώρα.

«Αξιωματούχοι» έκλεψαν δισεκατομμύρια που ήταν για αγορά οβίδων!

Χθες, Σάββατο, η Ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας αποκάλυψε μια επιχείρηση διαφθοράς που σχετίζεται με την αγορά όπλων από τον ουκρανικό στρατό συνολικής αξίας που ισοδυναμεί με περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια.

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε την εμφάνιση αυτού του σχεδίου, το οποίο θα έχει τεράστιο αντίκτυπο σε μια χώρα που εισέβαλε η Ρωσία πριν από σχεδόν δύο χρόνια.

Ο αγώνας για την εξάλειψη της ανεξέλεγκτης διαφθοράς στη χώρα παραμένει μείζον ζήτημα, καθώς η Ουκρανία επιδιώκει την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα αχαλίνωτα σκάνδαλα διαφθοράς στην Ουκρανία έχουν επηρεάσει πολλούς αξιωματούχους τους τελευταίους μήνες, ιδίως εντός του στρατού και του Υπουργείου Άμυνας.

Ξεκίνησαν έρευνες, ιδίως για την προμήθεια πυρομαχικών και αλεξίσφαιρων γιλέκων κακής ποιότητας, την αγορά τροφίμων και στολών για στρατιώτες σε διογκωμένες τιμές, καθώς και την αγορά λογισμικού κυβερνοασφάλειας.

Σχετικά άρθρα: