Αυστηρό μήνυμα από τον Μητσοτάκη στο Rama για την υπόθεση Μπελέρη

Αυστηρό μήνυμα από τον Μητσοτάκη στο Rama για την υπόθεση Μπελέρη

Αυστηρό και ξεκάθαρο μήνυμα στην αλβανική κυβέρνηση και τον Εντι Ράμα απηύθυνε – με αφορμή την υπόθεση Μπελέρη – ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διακαναλική συνέντευξη ενόψει εκλογών, υπογραμμίζοντας πως «δεν θα δεχτώ τέτοιες συμπεριφορές εις βάρος της ελληνικής εθνικής μειονότητας» σημειώνοντας πως θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Αλβανίας αλλά και στην πορεία της γειτονικής χώρας για την ένταξή της στην Ε.Ε.

«Είναι απαράδεκτο και αδιανόητο αυτό που συνέβη με τον Φρέντι Μπελέρη. Πήγα στην Χειμάρρα, ήμουν ο πρώτος πρωθυπουργός που επισκέφθηκε την περιοχή, και δεσμεύτηκα ότι η Ελλάδα θα παραμένει πάντα αρωγός στην ελληνική εθνική μειονότητα. Το έχω καταστήσει σαφές αυτό στον Αλβανό πρωθυπουργό» είπε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα γνωρίζει πολύ καλά η Αλβανία ότι αν μια τέτοια πολιτική συνεχιστεί θα επηρεάσει και τις διμερείς μας σχέσεις και τον δρόμο της προς την ΕΕ. Δεν θα δεχτώ τέτοιες συμπεριφορές εις βάρος της μειονότητας και μάλιστα 48 ώρες πριν τις εκλογές. Θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στις Ελληνοαλβανικές σχέσεις και στον δρόμο της προς την ΕΕ που εμείς είχαμε δηλώσει ότι θα στηρίξουμε» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Σχετικά άρθρα: