Αυτός που σε αγαπάει πραγματικά … χτίζει γέφυρα εκεί όπου υπάρχουν συντρίμμια

Αυτός που σε αγαπάει πραγματικά … χτίζει γέφυρα εκεί όπου υπάρχουν συντρίμμια

ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Ο άνθρωπος που σε αγαπάει αληθινά, δε βολεύεται σε φθηνές δικαιολογίες και σε έτοιμες απαντήσεις τύπου ‘’δεν μπορώ’’. Δεν σε αποφεύγει, δεν σου γυρνάει την πλάτη όταν του δείχνεις πόσο μεγάλη ανάγκη τον έχεις. Αυτός που σε αγαπάει πραγματικά, δημιουργεί την ευκαιρία εκεί όπου όλα δείχνουν πως αυτό είναι αδύνατο, χτίζει μία γέφυρα εκεί όπου υπάρχουν συντρίμμια, τρέχει κοντά σου έστω και για λίγα λεπτά.

Θέλει να σε βλέπει, ακόμα και αν είναι πιεσμένος, έστω και αν δεν μπορεί να είναι παρών, ένα μήνυμα θα σου στείλει και θα σε ρωτήσει απλά: ‘’πώς είσαι, όλα καλά; Αν χρειαστείς κάτι, να ξέρεις πως πάντοτε εδώ θα είμαι’’.

Η αγάπη έχει απεριόριστη δύναμη. Δεν τη σταματάει τίποτα, κάθε εμπόδιο για εκείνη είναι μία ευκαιρία να το υπερβεί, ώστε να δυναμώσει και να γίνει πιο στέρεα και ώριμη. Η αληθινή αγάπη ποτέ δε βρίσκει δικαιολογίες για να φύγει; είναι πάντοτε εκεί, στέρεα και δυνατή, όπως ο βράχος που όσο και να τον χτυπάνε τα κύματα της θάλασσας, εκείνος δε μετακινείται από τη θέση του.

Μην πιστεύετε τους ανθρώπους οι οποίοι σας λένε ότι δεν έχουν χρόνο για εσάς ή ότι δεν μπορούν να είναι στη ζωή σας. Αν ήθελαν και σας αγαπούσαν πραγματικά, θα ήταν. Αν σας αγαπούσαν, θα έβρισκαν έναν τρόπο για να είναι κοντά σας. Τα εμπόδια δεν απομακρύνουν από κοντά μας τους ανθρώπους που μας αγαπούν πραγματικά; αντιθέτως, τους πεισμώνει και τους κάνει να έρχονται κοντά μας με μεγαλύτερη επιμονή.

Οι άνθρωποι στην πραγματικότητα, έχουν πάντοτε χρόνο για αυτούς και αυτά που αγαπούν. Κανένας δεν είναι πάντοτε απασχολημένος… εξαρτάται απλώς σε ποια θέση υπάρχουν στην καρδιά τους και σε ποια θέση βρίσκονται στη λίστα των προτεραιοτήτων τους. Ο χρόνος δεν είναι κάτι το οποίο βρίσκεται… είναι, κυρίως, κάτι το οποίο δημιουργείται.

Να βρούμε ανθρώπους που μετράνε και τα λεπτά ακόμα για να μας δουν. Οι υπόλοιποι περισσεύουν…

Μαρία Σκαμπαρδώνη – enallaktikidrasi.com / awakengr.com

Σχετικά άρθρα: