Ακόμα και (2+1) νέα βιβλία στο πνευματικό οπλοστάσιο της Αδελφότητας Λεσινιτσιωτών

Ακόμα και (2+1) νέα βιβλία στο πνευματικό οπλοστάσιο της Αδελφότητας Λεσινιτσιωτών

Τρεις νέες εκδόσεις κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες από την Αδελφότητα Λεσινιτσιωτών (Άνω & Κάτω Λεσινίτσα), ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το πνευματικό οπλοστάσιο των Λεσινιτσιωτών αλλά και τα οικονομικά της Αδελφότητας, αφού οι συγγραφείς των βιβλίων αυτών παραδίδουν τα εμπορικά δικαιώματα των βιβλίων τους στην Αδελφότητα ώστε να ενισχύουν εσαεί το έργο της. Είναι αυτή μια θεάρεστη πατριωτική πράξη εκ μέρους των συγγραφέων συμπατριωτών μας, που βλέπουν την Αδελφότητα ως ένα σημείο αναφοράς και έναν ζωντανό οργανισμό, που όχι μόνο συντελεί εθνικό έργο, αλλά την εμπιστεύονται ως θεματοφύλακα της ιστορικής συνέχειας του Ελληνισμού των δύο χωριών μας.

Το Δ.Σ. της Αδελφότητας ευχαριστεί τους συγχωριανούς μας Λευτέρη Θ. Πάσχο και Αλέξανδρο Αθ. Τσάκα για την πατριωτική αυτή χειρονομία τους και, τους διαβεβαιώνει πως θα τους τιμήσει δεόντως και, θα διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού τις παρακαταθήκες τους και τα συγγράμματά τους.

Πρόκειται για το βιβλίο του πρώην γεν. γραμματέα της Αδελφότητας, κ. Ελευθέριου Θ. Πάσχου, με τίτλο: «Μνήμες που δεν λένε να σβήσουν» και το βιβλίο με τίτλο «Η περιοχή των Ριζών της Β. Ηπείρου-Επαρχία Θεολόγου» του συμπατριώτη μας Αλέξη Αθ. Τσάκα.

Το τρίτο βιβλίο που αναφέρουμε στον τίτλο της δημοσίευσης (ως +1) δεν είναι παρά το γνωστό σε όλους μας βιβλίο του αείμνηστου Βασιλείου Μπαρά «Το Δέλβινο της Β. Ηπείρου και οι γειτονικές του περιοχές….». Πρόκειται για μια νέα έκδοση από την Εταιρεία Ερευνών «Ελίκρανον» που έχει τα εκδοτικά δικαιώματα του βιβλίου αυτού, μετά από παραγγελία της Αδελφότητας Λεσινιτσιωτών, αφού η προηγούμενη έκδοση που διακινούσε η Αδελφότητα προς όφελός της, είχε εξαντληθεί, ενώ η ζήτηση από το βορειοηπειρωτικό και όχι μόνο αναγνωστικό κοινό, συνεχίζει να είναι αμείωτη. Δράττουμε την ευκαιρία να ανακοινώσουμε πως το συγκεκριμένο βιβλίο του Βασ. Μπαρά μεταφράστηκε και στην αλβανική γλώσσα και είναι έτοιμο προς έκδοση. Υπολείπεται μόνο η επιμέλεια από ένα τρίτο μάτι για να δει το φως της δημοσιότητας. Τα δικαιώματα και αυτής της έκδοσης θα ακολουθήσουν εκείνα της ελληνικής.

Ενημερώνουμε πως ο συμπατριώτης μας κ. Λ. Πάσχος εξέδωσε τελευταία κι ένα ακόμη βιβλίο με τίτλο «Γενεαλογικά δέντρα της οικογένειας Πάσχου & οικογενειακές διασυνδέσεις στην Άνω και Κάτω Λεσινίτσα». Το βιβλίο αυτό το διανέμει και το διαχειρίζεται εμπορικά ο ίδιος ο συγγραφέας.

Ταυτόχρονα είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναγγείλουμε την έκδοση, μέχρι το τέλος του χρόνου, ενός τετράτομου έργου του Λεσινιτσιώτη συνταξιούχου φιλόλογου-Λυκειάρχη Νίκου Θ. Υφαντή που μένει στα Ιωάννινα με τίτλο «Επίκαιρα άρθρα». Οι 4 τόμοι του κ. Υφαντή θα συμπεριλαμβάνουν στις σελίδες τους όλα τα δημοσιεύματα, τα άρθρα και τις ομιλίες, που ο πολυγραφότατος συμπατριώτης μας δημοσίευσε σε διάφορες εφημερίδες ή εκφώνησε σε διάφορα ακροατήρια, από το 1989 μέχρι και σήμερα, με θέματα πάντα από την ιστορία, τους αγώνες, τα βάσανα, τα πάθη, το μαρτύριο και τα δικαιώματα του Ελληνισμού στην Αλβανία.

Είναι επίσης στα σκαριά η έκδοση ενός βιβλίου με απομνημονεύματα από τα χειρόγραφα του αείμνηστου δάσκαλου Παντελή Μπάχου και μία σειρά άλλων βιβλίων που θα ενισχύσουν το πνευματικό οπλοστάσιο της Αδελφότητας Λεσινιτσιωτών (Άνω & Κάτω Λεσινίτσα)

Τέλος τα εξώφυλλα των τριών νέων βιβλίων που κυκλοφόρησαν αυτές τις ημέρες, τα βλέπετε φωτογραφισμένα, ενώ το περιεχόμενο θα το διαβάσετε επί χάρτου. Αγοράζοντάς τα, θα ενισχύσετε και τις άοκνες προσπάθειες της Αδελφότητάς μας. Οι τιμές τους είναι αντίστοιχα: 15 € για το βιβλίο του κ. Πάσχου, 20 € για το βιβλίο του κ. Τσάκα και 30 € για το βιβλίο του Βασ. Μπαρά. Οι εισπράξεις από τα βιβλία αυτά μπαίνουν στο Ταμείο της Αδελφότητας προς επίτευξη των ιερών σκοπών της. Παραγγελίες στα τηλέφωνα 6987 382 783 (κ. Ζιώγκα), 6939 107 391 (κα Μήτση) και, 6977 343 372 (κ. Λέζος).

Σχετικά άρθρα: