Αλμπίν Κούρτι: «Η Σερβία είναι “δούρειος ίππος” του Κρεμλίνου»

Αλμπίν Κούρτι: «Η Σερβία είναι “δούρειος ίππος” του Κρεμλίνου»

Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Αλμπίν Κούρτι, ο οποίος για πρώτη φορά συμμετείχε σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, απέρριψε ως αναληθείς τις κατηγορίες του κ. Vucic και είπε ότι οι θεσμοί του Κοσσυφοπεδίου θα εξασφαλίσουν μια μετάβαση για τους Σέρβους και το Κοσσυφοπέδιο για το χρήση του σερβικού δηναρίου.

«Το Βελιγράδι χτυπά το κουδούνι… γιατί σταματάμε τις τσάντες με χρήματα στα σύνορα. Διαμαρτύρονται όχι επειδή ανησυχούν για την τύχη των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου, αλλά επειδή πρόκειται να κλείσει το κερδοφόρο κανάλι παράνομων χρημάτων στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κούρτι.

Κατηγόρησε τη Σερβία ότι συμπεριφέρεται ως «δούρειος ίππος του Κρεμλίνου» στην περιοχή και πρόσθεσε ότι «ο κανονισμός με κανέναν τρόπο δεν απαγορεύει ή εμποδίζει την κυβέρνηση της Σερβίας να παρέχει οικονομική στήριξη στους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου».

«Οποιοσδήποτε ισχυρισμός περί του αντιθέτου δεν είναι παρά ψευδής προπαγάνδα με στόχο την υποκίνηση εθνοτικών εντάσεων», είπε ο Κούρτι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν μπορεί να επιτρέπεται στο Βελιγράδι επ’ αόριστον να χρηματοδοτεί τους εγκληματίες και τους τρομοκράτες του στο Κοσσυφοπέδιο με χρηματικά ποσά που κυκλοφορούν ελεύθερα και παράνομα στη χώρα μας».

Σχετικά άρθρα: