Αλήθεια ή ψέμα; Ο Σαμαράς άνοιξε τα σύνορα και ήρθαν οι Αλβανοί στην Ελλάδα;!

Αλήθεια ή ψέμα; Ο Σαμαράς άνοιξε τα σύνορα και ήρθαν οι Αλβανοί στην Ελλάδα;!

Του Νεκτάριου Αρχοντίου

Ο Αντώνης Σαμαράς, ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας σε μια πολύ δύσκολη περίοδο και μάλιστα κυβέρνησε το μισό της θητείας του. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί το ότι επί Σαμαρά η χώρα δεν βρισκόταν στην σημερινή κατάντια. Κανείς δεν λέει πως ήταν όλα τέλεια, όμως ήμασταν πολύ καλύτερα σε σχέση με την πρώτη φορά αριστερά.

Ωστόσο στο άρθρο αυτό, δεν θα ασχοληθούμε με αυτό. Αυτό που θα εξετάσουμε, είναι αν, το επιχείρημα πολλών, πως ο Αντώνης Σαμαράς φταίει που ήρθαν οι Αλβανοί, επειδή άνοιξε τα σύνορα, ισχύει ή όχι.

Κατόπιν θα εξετάσουμε το αν η σημερινή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό είναι όπως λένε πολλοί η ίδια με εκείνη που ασκήθηκε όταν ο Σαμαράς ήταν ΥΠΕΞ αλλά και μετά την αποχώρησή του από το αξίωμα.

Δεδομένα:

  • Τα σύνορα με την Αλβανία, δεν τα είχε κλείσει ποτέ η Ελλάδα, ώστε να…τα ανοίξει.
  • Τα σύνορα ήταν του Κομμουνιστικού καθεστώτος που επικρατούσε στη γειτονική χώρα.
  • Τα σύνορα αποτελούταν από ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα.

Πώς άνοιξαν τα σύνορα;

Απάντηση: Τα σύνορα της Αλβανίας, έπεσαν ως συνέχεια της πτώσης των καθεστώτων της Αν. Ευρώπης το 1989-90.

Τι έγινε μετά;

Το 1990-91, όπως η ιστορία λέει, η Αλβανία καταρρέει κοινωνικο-πολιτικο-οικονομικά. Στη χώρα επικρατεί χάος και μάλιστα ανοίγουν πολλές φυλακές. Τα σύνορα ανοίγουν από τους Αλβανούς και κατά εκατοντάδες χιλιάδες κατευθύνονται προς Ελλάδα και Ιταλία.

Ο Μητροπολίτης Κονίτσης τη δεκαετία του ΄80, λόγω της τριτοκοσμικής κατάστασης που επικρατούσε στην Αλβανία είχε πει: «Όταν ανοίξει το τυραννικό καθεστώς τα σύνορα, στην Ελλάδα θα περάσουν μέχρι και οι χελώνες!»

Η συνέχεια είναι γνωστή.

Πού εμπλέκεται ο Αντώνης Σαμαράς στα παραπάνω γεγονότα;

Ο Σαμαράς, την εποχή εκείνη και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 1990, ως Υπουργός Εξωτερικών, επισκέφθηκε τα ελληνικά χωριά Δερβιτσάνη και Γοραντζή της επαρχίας Αργυροκάστρου.

Τότε, πλήθος Βορειοηπειρωτών τον υποδέχθηκαν με συγκίνηση, αφού ήταν η πρώτη επίσκεψη Έλληνα ΥΠΕΞ εκεί. Τότε, ήταν που για πρώτη φορά επίσημα, το Ελληνικό κράτος αποδέχθηκε πως μέσα στην Αλβανία υπάρχει μεγάλη Ελληνική μειονότητα, πράγμα που δεν έκανε όλη τη δεκαετία του ’80 ο Ανδρέας Παπανδρέου, που συμπαραστεκόταν στο κομμουνιστικό καθεστώς Χότζα.

Επίσης ευχήθηκε «να γιορτάσουν του χρόνου ελεύθερα Χριστούγεννα»! Δηλαδή στη Βόρεια Ήπειρο, πράγμα που αποτελούσε μια αυτονόητη ευχή για αποκατάσταση της θρησκευτικής ελευθερίας στην Αλβανία.

«Εύχομαι και ελπίζω του χρόνου, οι βορειοηπειρώτες αδελφοί μας, να μπορούν να κάνουν ελεύθεροι Χριστούγεννα στις πατρογονικές τους εστίες», είχε δηλώσει ο Σαμαράς!

Αυτές τις ευχές πήραν και έστησαν έναν ολόκληρο αστικό μύθο για το ότι δήθεν ο Αντώνης Σαμαράς άνοιξε τα σύνορα και ήρθαν όλοι οι Αλβανοί στην Ελλάδα.

Δεν σκέφτηκαν ότι:

  • Οι εξελίξεις στην περιοχή εκείνη την εποχή, δεν ορίζονταν από τη χώρα μας, αλλά σχετίζονταν άμεσα με την πολιτικοοικονομική κατάρρευση του Ανατολικού μπλοκ.
  • Ο Σαμαράς ήταν ΥΠΕΞ ως τον Απρίλιο του 1992, ενώ η μαζική κάθοδος και μόνιμη εγκατάσταση των Αλβανών αλλά και των Βορειοηπειρωτών στη χώρα μας, κορυφώθηκε επί ΠΑΣΟΚ το 1993-2004
  • Εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανοί πήγαν και στην Ιταλία όπως προείπαμε. Μήπως ο Σαμαράς άνοιξε…και τα Ιταλικά σύνορα;

Και το κυριότερο:

Το άνοιγμα των συνόρων είναι αρμοδιότητα πρωτίστως του πρωθυπουργού και κατόπιν του Υπουργού Εσωτερικών. Ο Σαμαράς ήταν ΥΠΕΞ και δεν ήταν αρμοδιότητά του το άνοιγμα των συνόρων.

Συμπέρασμα: Οι ενέργειες του Αντώνη Σαμαρά την περίοδο εκείνη δεν ταυτίζονται με κανένα άνοιγμα συνόρων. Σαν πολιτικός σίγουρα έχει κάνει πολλά λάθη, όπως όλοι, μπορούμε να του προσάψουμε πολλά, όχι όμως το άνοιγμα των συνόρων. Αποτελεί έναν ανιστόρητο αστικό μύθο που χρησιμοποιούν εν γένει αριστεροί και μεγαλοπατριώτες.

Όπως είπαμε, τότε βάσει των εξελίξεων η Ελλάδα όπως και η Ιταλία, δεν μπορούσε να κάνει κάτι όσον αφορά τη μαζική μετανάστευση.

Σήμερα όμως;

Σήμερα, η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προσκαλεί μετανάστες, έχοντας ξεκάθαρα πολιτική ανοιχτών συνόρων!!! Και όχι μόνο τους φέρνει ανεξέλεγκτα στη χώρα μας, αλλά τους δίνει και επιδόματα την ώρα που οι Έλληνες «δεν έχουν να φάνε», εντός και εκτός εισαγωγικών.

Στον Έβρο κατευθύνεται από την Τουρκία καραβάνι 40.000 μεταναστών, με σκοπό να περάσουν τα σύνορα, στα οποία δεν υπάρχει ο φράχτης που ο «κακός» Σαμαράς είχε φτιάξει και «ούρλιαζαν» οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ να γκρεμιστεί!

Η Γερμανία μας στέλνει 50.000 νέους μετανάστες και η Ελληνική κυβέρνηση τους δέχεται με ανοιχτές αγκάλες!

Κερασάκι στην τούρτα οι υποσχέσεις Βίτσα στους Πακιστανούς.

Επί Σαμαρά, αν και ο ίδιος δεν έφταιγε για το άνοιγμα των συνόρων, έπρεπε να ανεχθεί αυτό που συνέβαινε στην ευρύτερη περιοχή.

Σήμερα η αριστερή κυβέρνηση που η πλειοψηφία των Ελλήνων προτίμησε, κατ’ επιλογή φέρνει και ήδη έχει φέρει εκατομμύρια μετανάστες και μάλιστα τους ελληνοποιεί μαζικά!

lastpoint.gr

Σχετικά άρθρα: