Αλβανία: Δολοφονία επιχειρηματία μέσα στην επιχείρησή του

Αλβανία: Δολοφονία επιχειρηματία μέσα στην επιχείρησή του

Σοκ έχει προκαλέσει στην Αλβανία η εν ψυχρώ δολοφονία του επιχειρηματία και υποψηφίου με το PSD (Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας) Ardian Nikulaj, στην πόλη Σενγκίν.

Ο δολοφόνος του Nikulaj μπήκε στο μπαρ-εστιατόριο, ιδιοκτησίας του θύματος, εκτελώντας τον με πέντε σφαίρες.

Η εκτέλεση ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από 13 δευτερόλεπτα, από τη στιγμή που ο δράστης μπήκε στο μπαρ και έφυγε μετά την αποτρόπαια πράξη.

Ο 68χρονος βοηθός του Nikulaj και μάρτυρας στην εκτέλεσή του είπε ότι όταν είδε τον δράστη, νόμιζε ότι ήταν ταχυδρόμος. Αφού όμως άρχισε να πυροβολεί, ο 68χρονος τράπηκε σε φυγή για να γλιτώσει από τις σφαίρες

Από τις σφαίρες που εκτοξεύτηκαν από το πιστόλι τύπου «ΤΤ» προς την κατεύθυνση του επιχειρηματία Nikulaj, μόνο οι από αυτές τον πέτυχαν σε διάφορα σημεία του σώματος. Ωστόσο η μοιραία σφαίρα, σύμφωνα με την ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη, ήταν αυτή στο μέτωπο, προκαλώντας τον ακαριαίο θάνατο του επιχειρηματία.

Ο δράστης φαίνεται να τράπηκε σε φυγή με μια μηχανή που έφερε ξένες πινακίδες. Σύμφωνα με τις κάμερες παρακολούθησης, πήρε τη διαδρομή της εθνικής οδού από Shengjini προς Lezha, και μέχρι το χωριό Kakarriq.

Σε ό,τι αφορά τα ίχνη της έρευνας, η αστυνομία συνεχίζει να παραμένει μπερδεμένη, και αυτό γιατί το θύμα είχε πολιτικές, επιχειρηματικές και προσωπικές διαμάχες.

Πολιτική διαμάχη ή βεντέτα;
Ο Ardian Nikulaj, ο οποίος ήταν επίσης γνωστός ως Ardian Marku, είχε πολλές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων το μπαρ-εστιατόριο «Coral» όπου και εκτελέστηκε.

Το 2021, ο Nikulaj ήταν υποψήφιος βουλευτής υπό τη σημαία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος με πρόεδρο τον Tom Doshin. Από το 2019 ήταν μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Λέζας και έθεσε ξανά υποψηφιότητα για το συμβούλιο στις εκλογές της 14ης Μαΐου.

Για να διαλευκάνουν την υπόθεση, οι Αρχές έχουν το παρελθόν του Nikulaj.

Σχετίζεται η δολοφονία του άραγε με μια παλιά βεντέτα με την οικογένεια Palaj; Όπως σημειώνει το shqiptarja.com, το 1999, ο Ardian Nikulaj είχε σκοτώσει ένα μέλος της εν λόγω οικογένειας και λίγα χρόνια αργότερα δύο μέλη της οικογένειας σκοτώθηκαν, ως πράξη εκδίκησης.

Σχετικά άρθρα: