Αλβανία: Κατάσχεση 22.500 τόνων πετρελαίου στο Δυρράχιο

Αλβανία: Κατάσχεση 22.500 τόνων πετρελαίου στο Δυρράχιο

Στην Αλβανία, η αστυνομία του Δυρραχίου ανακοίνωσε σήμερα ότι μπλόκαρε πλοίο με 22.500 τόνους πετρέλαιο, η προέλευση του οποίου εικάζεται ότι είναι η Ρωσία.

Το πλοίο «Grace Felix», με σημαία Λιβερίας, βρισκόταν για αρκετές ημέρες σε απόσταση περίπου 5 μιλίων από τις ακτές του Δυρραχίου και είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες εκφόρτωσης του πετρελαίου, η κατά προσέγγιση αξία του οποίου, σύμφωνα με το χρηματιστήριο, είναι μεγαλύτερη από 18 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τα υποβληθέντα έγγραφα, το σκάφος είχε αναχωρήσει από το Αζερμπαϊτζάν και στη συνέχεια φορτώθηκε με πετρέλαιο στο λιμάνι της Καλαμάτας, στην Ελλάδα, από άλλο σκάφος. Ωστόσο, η αστυνομία είπε ότι είχε «βάσιμες υποψίες» ότι η ποσότητα του πετρελαίου «προερχόταν από χώρες που είχαν υποστεί εμπάργκο και ήταν λαθραία, καθώς δεν υπήρχε κατάλληλη τεκμηρίωση». Ως αποτέλεσμα, κατασχέθηκε η ποσότητα των καυσίμων και τα έγγραφα πλοήγησης, ενώ ο καπετάνιος και τα 22 μέλη του πληρώματος τέθηκαν υπό κράτηση εν αναμονή περαιτέρω εξακριβώσεων.

Είναι γνωστό ότι το πετρέλαιο παραγγέλθηκε από αλβανική εταιρεία με έδρα το Ελμπασάν.

Σχετικά άρθρα: