Αλβανία: Νέα επικεφαλής του Κτηματολογίου με προτεραιότητα την καταπολέμηση της διαφθοράς

Αλβανία: Νέα επικεφαλής του Κτηματολογίου με προτεραιότητα την καταπολέμηση της διαφθοράς

Ο πρωθυπουργός Edi Rama παρουσίασε προχθές τον νέο επικεφαλής του Κτηματολογίου, Dallandyshe Bici. Παρόντες στην παρουσίαση ήταν ο προκάτοχός της, Artan Lame και η διευθύντρια του AKSHI, Linda Karçanaj.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης τόνισε ότι προτεραιότητα του νέου διευθυντή είναι η καταπολέμηση της διαφθοράς, προσθέτοντας ότι θα συσταθεί ειδική ομάδα εργασίας για την πλήρη εφαρμογή του νόμου και την αποφυγή οποιασδήποτε παρέμβασης στο ψηφιακό σύστημα αυτού του ιδρύματος.

Ο Ράμα είπε ότι δεν θα γίνει ανεκτή καμία παραβίαση του νόμου.

«Η υπηρεσία θα είναι online. Απαιτείται εντατική εργασία για τη διαδικασία παράδοσης εκτάσεων που βρίσκονται εκτός της σφαίρας του 7501 σε ορισμένες περιοχές της χώρας όπου χρειάζονται άλλα βήματα συγκεκριμενοποίησης.

Η δορυφορική υπηρεσία πρέπει να τεθεί άμεσα σε λειτουργία, ώστε το έργο του Κτηματολογίου να πάρει πλήρως την τεχνολογική διάσταση.

Βεβαίως, βασικό πρόβλημα παραμένει η σταθερότητα και η ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού και ως προς αυτό απαιτείται να συνεχίσει να θωρακίζεται το Κτηματολόγιο για την αποτροπή εξωτερικών επιρροών, γιατί είναι η σημαντικότερη Τράπεζα της χώρας.

Η Dallandyshe Bici νωρίτερα ήταν επικεφαλής του ΙΚΜΤ, υποψήφιος βουλευτής, αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και πρόσφατα ξανά επικεφαλής του ΙΚΜΤ.

Σχετικά άρθρα: