Αλβανία: Ψηφιοποιήθηκαν χιλιάδες αρχεία της Εκκλησίας

Αλβανία: Ψηφιοποιήθηκαν χιλιάδες αρχεία της Εκκλησίας
Στην ψηφιοποίηση περισσότερων από 220.000 εγγράφων από τα αρχεία της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας προχώρησε η Γενική Διεύθυνση Αρχείων της Αλβανικής Δημοκρατίας, υλοποιώντας τη συμφωνία που είχε υπογραφεί τον Δεκέμβριο του 2019 μεταξύ της αρμόδιας αρχής και των θρησκευτικών κοινοτήτων. 

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βύλιδος κ. Άστιος επισκέφθηκε χθες, Πέμπτη 4 Απριλίου 2024, τον Διευθυντή Γενικών Αρχείων, Αρντίτ Μπίντο, και τον ευχαρίστησε εκ μέρους του Προκαθημένου της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας, Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου, για την ολοκλήρωση του έργου.

Οι δύο πλευρές τόνισαν ακόμη ότι αυτές οι συνεργασίες αποτελούν σημαντικό βήμα για την διατήρηση και την αξιοποίηση του αρχειακού υλικού προς όφελος κάθε θεσμικού φορέα που ενδιαφέρεται να τα αξιοποιήσει.

“Με την οριστικοποίηση αυτής της διαδικασίας που αφορά μόνο τα αρχειακά έγγραφα, η Γενική Διεύθυνση Αρχείων θα συνεχίσει να ψηφιοποιεί και τα υπόλοιπα έγγραφα που δημιουργήθηκαν από την Ορθόδοξη κοινότητα”, αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

orthodoxianewsagency.gr

Σχετικά άρθρα: