Αλβανία: Σκηνοθετημένη κλοπή από κρατική υπάλληλο  

Αλβανία: Σκηνοθετημένη κλοπή από κρατική υπάλληλο  

Η καθαρίστρια Ροζέτα Ντόμπι έχει παραδεχτεί ότι έλαβε 10 χιλιάδες ευρώ από την Άλντα Κλόση για να κρατήσει στο διαμέρισμά της τα ποσά άνω των 500 χιλιάδων ευρώ που εισέπραξε στο διαμέρισμα της πρώην υπαλλήλου του Αρμπέν Αχμέτι.

Αναφερόμενη στον ανακριτικό φάκελο είπε ότι εκτός από τα χρήματα η Κλόσι της υποσχέθηκε και ένα στεγνωτήριο ρούχων που θα αγόραζε μόλις έφευγε από την Αμερική.

Η Ντόμπι που βρίσκεται υπό κράτηση με την κατηγορία της κλοπής που διαπράχθηκε σε συνεργασία, είπε στους ανακριτές ότι η Κλόσι την πλήρωνε 20 ευρώ την ημέρα για να καθαρίσει τα διαμερίσματα, ενώ η κλοπή χρημάτων στο διαμέρισμα στην οδό Κοσοβάρων τον περασμένο Δεκέμβριο σκηνοθετήθηκε.

«Αφού πήρα τα λεφτά, πήγα στο διαμέρισμα της Άλντα, οργάνωσα τα ρούχα που είχα κάνει χάλια την Πέμπτη, καθάρισα το σπίτι και στο τέλος ήρθε η Άλντα και μου πλήρωσε το μηνιαίο ποσό των 100 ευρώ, μετά μου έδωσε και το ποσό της ανταμοιβής των 10.000 ευρώ. Μου είπε για το στεγνωτήριο ότι θα δω πώς θα πάει η δουλειά μου και όταν επιστρέψω από την Αμερική θα το αγοράσει».

Η Ντόμπι συμφώνησε να συνεργαστεί με την εισαγγελία και να πει αναλυτικά για τα μεγάλα χρηματικά ποσά που ισχυρίζεται ότι δεν έκλεψε, αλλά της τα έδωσε η Κλόσι μετά τις διαφωνίες που είχε με τον πρώην σύζυγό της. Η Ροζέτα Ντόμπι είπε ότι ένιωσε προδομένη από την πρώην κρατική υπάλληλο  και ως εκ τούτου άλλαξε την κατάθεσή της.

«Οι δηλώσεις που έδωσα τις πρώτες στιγμές της ανάκρισης, δεν ισχύουν. Δήλωσα κατ’ αυτόν τον τρόπο, γιατί δεν πίστευα ότι η κατάσταση θα έφτανε ως εδώ που βρισκόμαστε τώρα. Αφού πίστευα την Άλντα, ότι θα κατηγορήσει τον άντρα της, που τον ήθελε οπωσδήποτε στη φυλακή».

Η Ντόμπι μίλησε επίσης και για κάποια ακίνητα που είχε η Κλόσι, για ένα διαμέρισμα και ένα γκαράζ στα Τίρανα, μια βίλα στο Kodra e Diellit και μια ιδιωτική κατοικία σε ακτή.

Θυμίζουμε ότι η Άλντα Κλόσι συνελήφθη πριν από ένα μήνα μετά την κατάθεση της Ντόμπι με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, της μη δήλωσης περιουσιακών στοιχείων και της ψευδούς κατάθεσης στην δικαστική αστυνομία.

Gazeta Express

Σχετικά άρθρα: