Αλβανίδα βουλευτής: «Η νομιμοποίηση της κάνναβης θα εμποδίσει την ένταξη της χώρας στην ΕΕ»

Αλβανίδα βουλευτής: «Η νομιμοποίηση της κάνναβης θα εμποδίσει την ένταξη της χώρας στην ΕΕ»

Η νομιμοποίηση της κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς έγινε βιαστικά, καθώς η Αλβανία έχει άλλες προτεραιότητες για να ενταχθεί στην ΕΕ, δήλωσε η βουλευτής των Δημοκρατικών, Τζορίντα Ταμπάκου, σχολιάζοντας το σχέδιο νόμο της κυβέρνησης για την κάνναβη σε συνέντευξή της.

Η Αλβανίδα βουλευτής είπε χαρακτηριστικά:

«Ο νόμος δεν συντονίζεται με την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία και πολλοί εξεπλάγησαν όταν εγκρίθηκε, δεν υπάρχει πραγματική ανάγκη για αυτό. 

Το θέμα δεν είναι πόσα έσοδα θα έρθουν στον προϋπολογισμό, αλλά η ζημιά που προκαλεί σε εικόνα και διαχείριση καθιστά αυτή τη διαδικασία απαράδεκτη και εμπόδιο στη διαδικασία ένταξης, πρέπει να λάβουμε υπόψη τις εισηγήσεις που έγιναν. 

Αυτός είναι ένας επικίνδυνος δρόμος που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση. Το σχέδιο νόμου θεσπίζει κάποια κριτήρια, υποτίθεται ότι θα είναι διεθνείς εταιρείες. 

Σε απόλυτους όρους, η Αλβανία δεν έχει την πολυτέλεια να μπει σε περιπέτειες που θα ανοίξουν νέους δρόμους, τους οποίους η χώρα έπρεπε να έχει κλείσει. 

Δεν πρέπει πλέον να είμαστε χώρα πηγής κάνναβης και ανεπίσημων δρόμων, επομένως η κυβέρνηση δεν πρέπει να συνεχίσει πλέον αυτή την περιπέτεια.

Σήμερα διακινδυνεύουμε σοβαρά το μέλλον στη διαδικασία ένταξης, η ψήφιση αυτού του νόμου ανοίγει το δρόμο για την άτυπη διακίνηση κάνναβης και το ζήτημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, που προέρχεται από το οργανωμένο έγκλημα. 

Υπάρχουν πολλοί σοσιαλιστές βουλευτές που πρέπει να το δουν ως προτεραιότητα, δεν πιστεύω ότι θα κλείσουν τα μάτια όταν σηκώσουν την κάρτα».

Σχετικά άρθρα: