Αλβανοί μετατρέπουν το ΤικΤοκ σε μέσο αγοράς πλαστού διαβατηρίου για την είσοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο

Αλβανοί μετατρέπουν το ΤικΤοκ σε μέσο αγοράς πλαστού διαβατηρίου για την είσοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο

Βλέπετε φωτογραφία ελληνικού διαβατηρίου με βιομετρικά στοιχεία που το παρήγαγαν διακινητές. Μια νεαρή αλβανίδα διαφημίζει τα ψεύτικα εργαλεία ταυτοποίησης στο TikTok. Και δείχνει την ευημερούσα ζωή της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Ion Daci, χρησιμοποιείται από συμμορίες για να επηρεάσει με απατηλό τρόπο τους νέους. Λέει στους 239.700 οπαδούς της, πώς να «ανοίξουν ψεύτικους τραπεζικούς λογαριασμούς, για να αγοράσουν διαβατήρια, ταυτότητες και άδειες κυκλοφορίας» μεταδίδει τηλεοπτικός σταθμός.

Όλα αυτά γίνονται σε ένα διάστημα που ο πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εργάζονται εντατικά για να τελειοποιήσουν τη συμφωνία τους σχετικά με την πάταξη των παράνομων διελεύσεων μεταναστών μέσω της Μάγχης.

Από αλβανική πηγή μαθαίνεις ότι: «Η επιχείρηση πλαστών διαβατηρίων ανθεί. Τα ακριβή αντίγραφα των διαβατηρίων διευκολύνουν τους μετανάστες να αποφύγουν τον κίνδυνο κατά τη διέλευση και τη δυστυχία στους καταυλισμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Στο ερώτημα: εάν είχαν ήδη χρησιμοποιηθεί με επιτυχία τα πλαστά διαβατήρια για την είσοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο, απάντησαν: «Ναι, κυρίως με βουλγαρικό διαβατήριο».

«Διαβατήριο συν ταυτότητα συν άδεια κοστίζει 3.000 ευρώ (2.618 £)». Οι πελάτες πληρώνουν προκαταβολή στα Τίρανα, όταν δίνουν τα βιομετρικά χαρακτηριστικά και τα δακτυλικά αποτυπώματα».

Από τον αλβανικό τύπο

Σχετικά άρθρα: