Ανοιχτή επιστολή από Βορειοηπειρώτη προς τον κύριο Δένδια, με αφορμή τα γεγονότα στην Χιμάρα  

Ανοιχτή επιστολή από Βορειοηπειρώτη προς τον κύριο Δένδια, με αφορμή τα γεγονότα στην Χιμάρα  

Ο Σπύρος Τσιάβος από το Τσιαούσι, χωριό στη δικαιοδοσία του Δήμου Φοινικαίων, παρακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο μας, συγκεκριμένα το γεγονός της σύλληψης του Δημάρχου της Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη και του συνεργάτη του, Παντελή Κοκαβέση και τα διαβήματα διαμαρτυρίας του Νίκου Δένδια, στην ΕΕ, διατυπώνει την ανησυχία του, που την απευθύνει στον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών:   

«Κύριε Υπουργέ,

Με γενικόλογα, με το τι πρέπει να γίνεται σε ένα κράτος δικαίου, το ξέρουμε, όπως ξέρουμε και κάτι άλλο, πιο σοβαρό κι επιζήμιο. Ότι κράτος δικαίου στην Αλβανία δεν υφίσταται!

Η ερώτηση του απλού Βορειοηπειρώτη, απευθυνόμενη προς εσάς και την κυβέρνησή σας, είναι:

«Τι συγκεκριμένα θα κάνετε εσείς, ως ελληνικό κράτος, όταν σας συνδέουν ζωτικά συμφέροντα με την περιοχή, για τα δικαιώματά μας, για να νιώσουμε εμείς οι Βορειοηπειρώτες ελεύθεροι στον τόπο μας; Για να μη μας τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτί όποτε θέλουν, για την ύπαρξη μας, για την ελευθερία στη γλώσσα, στην έκφραση και στην ύψωση της σημαίας!

Η φυλάκιση του Δημάρχου της Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη, έχει πολιτική χροιά, καθαρά πολιτική σκοπιμότητα. Αυτό δεν το αμφιβάλλει κανείς. Είναι αντίστοιχη με την φυλάκιση των «Πέντε της ΟΜΟΝΟΙΑΣ». Και, γιατί όχι, έχει σχέση και με τη δολοφονία Γκούμα και Κατσίφα.   

Σε αυτά και σε πολλά άλλα θλιβερά γεγονότα, διαπιστώνεις έναν κοινό στόχο του αλβανικού κράτους. Την προσπάθεια να μας εκφοβίζει, ώστε να μη νιώθουμε ότι ζούμε στον τόπο μας και σταδιακά να τον εγκαταλείψουμε!»

Σχετικά άρθρα: