Ανοιχτή Επιστολή: Οι πολύπαθοι υπερήλικες της Ε.Ε.Μ. Αλβανίας αναμένουν δύσπιστοι…

Ανοιχτή Επιστολή: Οι πολύπαθοι υπερήλικες της Ε.Ε.Μ. Αλβανίας αναμένουν δύσπιστοι…

Ανοιχτή επιστολή προς τους υπουργούς: Οικονομικών κο Χρήστο Σταϊκούρα, Ψηφιακής Διακυβέρνησης κο. Κυριάκος Πιερακάκη
Κοινοποίηση: Στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελαροπούλου, στον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Κυβερνήσεως κο Κυριάκο Μητσοτάκη

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί!
Ο Πρωθυπουργός κύριος Μητσοτάκης, στην πρόσφατη περιοδεία στα μέρη μας, διακήρυξε εμφατικά και ξεκάθαρο τρόπο την διάθεση της κυβέρνησης για τελεσίδικη, άμεση παραχώρηση της σύνταξης στους υπερήλικες Έλληνες αλβανικής, αλλά και ελληνικής υπηκοότητας, σκιαγραφώντας ταυτόχρονα το χρονοδιάγραμμα συνταξιοδότησης, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.
Όμως, παρά την παρέλευση μακράς περιόδου από την ψήφιση του σχετικού νόμου συνταξιοδότησης, οι αρμόδιες δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες υπηρεσίες των υπουργείων των οποίων ηγείστε, συνεχίζουν να σιωπούν, κωλυσιεργούν και γιατί όχι, παραγκωνίζουν το θέμα:
Η διαδικτυακή πλατφόρμα ακόμα δεν «άνοιξε», ενώ στις αρμόδιες υπηρεσίες του Ε.Φ.Κ.Α. δεν έχει αποσταλεί καμιά επίσημη οδηγία.
Σε δική μας αναμόχλευση του θέματος, ανώτερα στελέχη του Ε.Φ.Κ.Α., δήλωσαν άγνοια. Αντ’ αυτών, παρατρεχάμενοι κομμάτων (μεταξύ αυτών και δικοί μας), φωνασκούν και κονταροχτυπιούνται, προσβάλλοντας, την φερεγγυότητα της κυβέρνησης (;!), ενώ οι πολύπαθοι υπερήλικες αναμένουν δύσπιστοι.
Όλα δείχνουν πως κάποιοι υπάλληλοι των υπηρεσιών Σας, αντιτάσσονται της απόφασης και κατά παράβαση των καθηκόντων τους, σκοπίμως κωλυσιεργούν, καθιστούν τον νόμο αλυσιτελή, μας θεωρούν «Έλληνες» δεύτερης κατηγορίας, αδιαφορώντας για τις ολέθριες επιπτώσεις. Ως πότε, όμως;
Το θέμα επείγει, όχι για προεκλογικούς, μικροκομματικούς λόγους, ούτε μόνο για ανθρωπιστικούς, αλλά κυρίως, για εθνικούς σκοπούς.
Ναι, οι εξαθλιωμένοι υπερήλικες του χώρου μας συνεχίζουν να πλήττονται, βάναυσα από τις σημερινές συγκυρίες. Όμως, αυτή η αθλιότητα είναι μεν απόρροια του απολυταρχικού, αλλά και των μεταπολιτευτικών λαθών και εξελίξεων, οι οποίες οδήγησαν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις κυριολεκτικής ερήμωσης του τόπου.
Οι νέοι και οι μεσήλικες εγκατέλειψαν τις εστίες τους, αναζητώντας καλύτερη ζωή. Οι περισσότεροι εξ αυτών, πήραν μαζί τους και τους υπερήλικες. Ο ερειπωμένος τόπος, έρμαιο των αλλοτριωτικών επιβουλών των αλβανικών εθνικιστικών κύκλων, με ταχτικές Τούρκων Σουλτάνων, πλήττεται ανεπανόρθωτα και παρά περί του αντιθέτου φανφάρες, αλλοτριώνεται και γι’ αυτό φταίει η μοίρα μας, εμείς. Νόμος της φύσης, «όλα τα καινά αναπληρώνονται». Οι μεταναστεύσαντες αδυνατούν να επιστρέψουν άμεσα στις πατρογονικές εστίες τους λόγω και της οικονομικής κρίσης, ενώ οι εναπομείναντες, φθίνουσας πορείας, υπερήλικες, αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα ως προς το ζην, πόσο μάλλον να πληρώσουν τους κρατικούς φόρους ακινήτων, σπιτιών ανεκμετάλλευτων, ερειπωμένων γαιών. Και αν κάποιος, μεσήλικας ή υπερήλικας, θελήσει να επιστρέψει, με τι εχέγγυα να ανταπεξέλθει στην εκεί ζωή;
Η περαιτέρω καθυστέρηση επιταχύνει την, έτσι και αλλιώς, καθοδική πορεία όλων των παραμέτρων του ακανθώδους εθνικού και ανθρωπιστικού προβλήματος.
Ο τόπος μας ζει μέρες μικρασιατικής αλλοτρίωσης. Βοηθήστε μας να καθυστερήσουμε την ολοκληρωτική εγκατάλειψη του τόπου, την περαιτέρω συρρίκνωση του έθνους, την διατήρηση του καθαρού ελληνισμού μιας άλλης κρατικής οντότητας, έως ότου το ενεργό πνευματικό, διανοητικό και πολιτικό απόθεμα του έθνους μας αφυπνιστεί και ίσως προβεί σε προγραμματισμό μέτρων αποκατάστασής του. Επιβληθείτε στους κοντόφθαλμους, ανεπαρκείς υπαλλήλους Σας, ώστε να επισπεύσουν τις διαδικασίες της έμπρακτης εφαρμογής του νόμου συνταξιοδότησής ως πραγματικά ισότιμων Ελλήνων πολιτών. Η κατηγοριοποίηση και διαστρωμάτωση του έθνους το φθείρει ολέθρια.
Εμπιστευόμαστε την πολιτική ηγεσία και την διανόηση της Ελλάδας και αναμένουμε την άμεση δραστηριοποίησή τους και της διαδικτυακής πλατφόρμας συνταξιοδότησης των υπερηλίκων Ελλήνων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία.

Αθήνα 15.02.2023
Ομάδα υπερηλίκων Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας Αλβανίας

Σχετικά άρθρα: