Αντίδραση Ράμα σε ψήφισμα του ΕΛΚ που ζητάει την ορκωμοσία του Μπέλερη

Αντίδραση Ράμα σε ψήφισμα του ΕΛΚ που ζητάει την ορκωμοσία του Μπέλερη

Στο επίκεντρο των συγκρούσεων μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας έχει επιστρέψει η υπόθεση του Φρέντη Μπελέρη. Ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα αντέδρασε σε σχέση με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμμάτος που ζητάει από τις αλβανικές αρχές να επιτρέψουν την ορκωμοσία του Φρέντη Μπέλερη από τη φυλακή.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού Ράμα:

«Ενδιαφέρων! «Κάνουμε έκκληση στις αλβανικές αρχές»! Μια έκκληση, στην οποία δεν διευκρινίζονται οι αρχές και, σίγουρα, χωρίς αναφορά ότι το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά το αποτέλεσμα των δικαστηρίων, που έχουν ήδη αποκλείσει ένα τέτοιο αίτημα.

Χρησιμοποίησα το «σίγουρα», γιατί θα ήταν πραγματικά σοκαριστικό αν το μεγάλο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα εγκρίνει ένα ψήφισμα με τίτλο «Κράτος Δικαίου» για να απαιτήσει ένα διαφορετικό αποτέλεσμα από αυτό που αποφάσισε ο Ειδικός Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος και τα Ειδικά Δικαστήρια με το ίδιο όνομα. Αυτά τα ιδρύματα ιδρύθηκαν με την πλήρη υποστήριξη της ΕΕ και των ΗΠΑ και υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ και την ΕΕ στο εντυπωσιακό έργο τους κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος

Εάν χρειαστεί, είμαστε περισσότερο από πρόθυμοι να παρέχουμε στην πολύ σεβαστή ηγεσία του ΕΛΚ πληροφορίες, σχετικά με αυτό το θέμα σε οποιαδήποτε μορφή και ανά πάσα στιγμή. Είναι αμφίβολο ότι όλες οι αλβανικές αρχές προσδοκούν σε μεγάλο βαθμό τη συνεχή υποστήριξη του ΕΛΚ, ως ισχυρής φωνής της Ευρώπης μας σε αυτή την ιστορική φάση αλλαγής για τη χώρα μας. Προφανώς, οι υποθέσεις υψηλού προφίλ διερευνώνται ενδελεχώς, προσπερνούν τις πολιτικές πεποιθήσεις και σηματοδοτούν το τέλος μιας μακράς εποχής ατιμωρησίας.»

Σχετικά άρθρα: