«Απειλή» Ράμα στην Σερβία: «Αν δεν απελευθερώσετε τους 3 Κοσοβάρους αστυνομικούς, θα ψυχρανθούν ξανά οι σχέσεις μας»

«Απειλή» Ράμα στην Σερβία: «Αν δεν απελευθερώσετε τους 3 Κοσοβάρους αστυνομικούς, θα ψυχρανθούν ξανά οι σχέσεις μας»

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα ζήτησε εκ νέου την απελευθέρωση των τριών αστυνομικών που απήχθησαν στο βορρά από τις σερβικές δυνάμεις. Με ανάρτησή του στο Twitter προειδοποιεί ότι αν δεν αφεθούν ελεύθεροι αυτή την εβδομάδα, ο πάγος θα επιστρέψει στις σχέσεις Αλβανίας και Σερβίας.

«Όσο περισσότερο αυτοί οι τρεις άνδρες κρατούνται στη Σερβία, ακόμα κι αν έχουν περάσει τη γραμμή των συνόρων, δεν έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα, τόσο λιγότερο θα είναι δυνατό για τις διμερείς μας σχέσεις να μην κάνουν πολλά βήματα πίσω! Αυτή θα είναι η εβδομάδα της επιστροφής του πάγου μεταξύ μας, αν δεν αφεθούν ελεύθεροι!

Από την άλλη, αν δεν γίνει αποκλιμάκωση, ο μεγάλος χαμένος θα είναι το Κοσσυφοπέδιο – γιατί η Σερβία μπορεί να μην μπορεί να ζήσει χωρίς την νέα απομόνωση! Να φοβάστε ότι όσο περισσότερο ο Αλμπίνι επιμένει στις θέσεις του κι εναντιώνεται στους συμμάχους, τόσο η κατάσταση μπορεί να χειροτερέψει, επιστρέφοντας την KFOR στην φούρια της υπηρεσίας της!

Και μετά αντίο ποιος ξέρει για πόσο χρονικό διάστημα θα γίνει ο επίσημος έλεγχος του κράτους σε ολόκληρη την επικράτεια και ας απολαύσουμε μια Δημοκρατία της KFOR στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο! Άλμπιν έβγα από το καβούκι της απομόνωσης και μη χάνεις τον Βορρά, βλέποντας παντού εχθρούς και προδότες! Είναι η κατάλληλη στιγμή και τη χάνεις!», έγραψε ο Ράμα.

Σχετικά άρθρα: