Απεβίωσε ο Δρ. Αντώνης Κάλλης

Απεβίωσε ο Δρ. Αντώνης Κάλλης

[Λεσινιτσιώτικα πένθη]

Έφυγε από τη ζωή, προχθές 18 Δεκεμβρίου 2023, στα 89 του χρόνια στην Αμερική, ο διάσημος Λεσινιτσιώτης ιατρός Δρ. Αντώνης Κάλλης (Anthony Kales). Ο Αντώνης είχε γεννηθεί το 1934, στις ΗΠΑ, από Λεσινιτσιώτες γονείς. Ήταν γιος του Δημητρίου Χρ. Κάλλη και της Δήμητρας Γρ. Παρτάλη και οι δύο από το Σιμοτάτι Κάτω Λεσινίτσας. Το ζεύγος Δημητρίου & Δήμητρας Κάλλη είχαν μεταναστεύσει στις ΗΠΑ από το 1916, μαζί με άλλους συγγενείς τους, όπου εργάζονταν και δημιούργησαν την οικογένειά τους. Απέκτησαν δύο αγόρια, το Νικόλαο και των Αντώνη. Ο Νικόλαος έφυγε νωρίς από τη ζωή. Ο Αντώνης σπούδασε και δημιούργησε μια υπέροχη οικογένεια ιατρών και συναφών επιστημονικών επαγγελμάτων. Περισσότερα για τον βίο και την πολιτεία του Αντώνη Κάλλη θα διαβάσετε σε ειδικό άρθρο στη σελίδα του Fb της Αδελφότητας.

α κ β

Στη μνήμη του εκλιπόντος θα πραγματοποιηθεί Τρισάγιο στις 27 Δεκεμβρίου 2023 στις 7:30 μ.μ. στο TM Ralph Funeral Home 7001 NW 4th Street, Plantation, Florida. Η Νεκρώσιμη Ακολουθία θα τελεστεί στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, 820 NE 14th Avenue, Fort Lauderdale, Florida, στις 10 π.μ. στις 28 Δεκεμβρίου 2023. Η ταφή θα γίνει στο Fort Lauderdale Memorial Gardens.

Τον Φεβρουάριο/Μάρτιο θα τελεστεί στη μνήμη του, ένα μνημόσυνο στο Ann Arbor του Μίσιγκαν. Η σύζυγός του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του παρακαλούν, όσους επιθυμούν όπως, αντί για λουλούδια και στέφανα, να πραγματοποιήσουν αναμνηστικές συνεισφορές στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, στο Fort Lauderdale, στη Φλόριντα, στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στο Ann Arbor, στο Michigan ή στον Ελληνικό Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Camp Hill της Πενσυλβάνια.

Η Αδελφότητα Λεσινιτσιωτών εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του Joyce, στα παιδιά του Στέφανο, Έλενα και Δημήτρη, στα εγγόνια του και σε όλους τους οικείους και φίλους του εκλιπόντος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Αμερικής που θα σκεπάσει τον διάσημο επιστήμονα συμπατριώτη μας.

Αιωνία του η μνήμη!

Το Δ.Σ. της Αδελφότητας Λεσινιτσιωτών

Σχετικά άρθρα: