Από Δευτέρα θα τα πούμε

Από Δευτέρα θα τα πούμε

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γράφει

ο Δημήτρης Καμπουράκης

Ειλικρινά αναρωτιέμαι πόσοι είναι οι φιλοβασιλικοί στην Ελλάδα σήμερα. Να φτάνουν ένα 10%; Μπορεί να αυθαιρετώ, αλλά με ποια λογική μπορεί να είναι παραπάνω; Επί πενήντα χρόνια πέθαιναν σταδιακά αυτοί που το 1974 έδωσαν στην βασιλευόμενη δημοκρατία το 30,82%, ενώ προφανή λόγο να γίνει κάποιος φίλος του βασιλικού θεσμού δεν βλέπω να έχει υπάρξει έκτοτε. Οπότε εγώ τους τοποθετώ γύρω στο 10% και όλους σε μεγάλη ηλικία. Και τι αλήθεια ψηφίζει αυτό το 10%;

Αν υποθέσω ότι στην ολότητα του ψηφίζουν δεξιά, θα πέσω έξω; Δεν νομίζω. Άρα είτε ΝΔ ψηφίζουν, είτε άλλα μικρότερα σχήματα της δεξιάς. Θα μου προξενήσει μέγιστη έκπληξη αν βρω ανάμεσα τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ή του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ. Άρα, όσοι απόμειναν φιλοβασιλικοί είναι δεξιοί αναντάμ μπαμπαντάμ, με πολλούς απ’ αυτούς να φλερτάρουν και με τη γραφικότητα. Η επίσημη ΝΔ κράτησε τις δέουσες αποστάσεις ως όφειλε, ώστε να αφήσει ανοικτούς τους διαύλους με το κεντρώο ακροατήριο της, στο τέλος-τέλος την συντριπτική πλειοψηφία του πολιτικού προσωπικού της ΝΔ δεν θα το έλεγες φιλοβασιλικό.

Αλλά όπως παρατηρώ (και καταμετρώ), θα δούμε μια-δυο ντουζίνες βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να τρέξουν στο Τατόι για να ξεπροβοδίσουν τον έκπτωτο. Γιατί; Μα για να τους δει το φιλοβασιλικό ακροατήριο και να τους ψηφήσει στις εκλογές. Για σταυρουλάκια θα πάνε, σαν να λέμε. Για τα σταυρουλάκια αυτού του 10%, που μπορεί να είναι και λιγότερο, το οποίο έτσι κι αλλιώς ψηφίζει ΝΔ.

Ας πάνε. Είναι ο καλύτερος τρόπος να εκνευρίσουν και να προβληματίσουν τους κεντρώους που ψηφίζουν Μητσοτάκη. Επίσης, είναι ο καλύτερος τρόπος να δώσουν όπλο στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ για να λένε ότι η ΝΔ είναι ακροδεξιά. Συγχαρητήρια για την πολιτική τους οξυδέρκεια. Κι ύστερα μεθαύριο θα παρακαλάνε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη να φτιάξουν μαζί κυβέρνηση.

Αλλά δεν φταίνε αυτοί. Φταίει το Μέγαρο Μαξίμου, που ενώ –ορθώς- τυπικά άφησε τον κάθε βουλευτή να πράξει κατά βούληση, δεν σήκωσε στην συνέχεια το τηλέφωνο για να εξηγηθεί κατ’ ιδίαν με ορισμένους που μπροστά στα προσωπικά τους σταυρουλάκια γράφουν όλα τα υπόλοιπα στα παλιότερα των υποδημάτων τους. Την επόμενη βδομάδα που θα ακούνε στα τηλεοπτικά πάνελς τις κατηγορίες για ακροδεξιά ΝΔ, να δω τι θα απαντούν…

liberal.gr

Σχετικά άρθρα: