Από ελληνικά ΜΜΕ ο αλβανός πρωθυπουργός προβάλλεται ως «ευρωπαίος ηγέτης»

Από ελληνικά ΜΜΕ ο αλβανός πρωθυπουργός  προβάλλεται ως «ευρωπαίος ηγέτης»

Bιώσαμε μια πρωτοφανή προσπάθεια ε­ξωραϊσμού του αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα και της πολιτικής του απέναντι στην Ελλάδα και στην ελληνική εθνική μειονότητα και ο προβληματισμός πλέον είναι εάν ήταν τυχαίο ή έγινε κατόπιν… υψηλών οδηγιών.

Η «Καθημερινή της Κυριακής» αλλά, δυστυχώς, και η δημόσια τηλεόραση φρόντισαν να δώσουν βήμα, με αντίστοιχες συνεντεύξεις, στον αλβανό πρωθυπουργό για να προωθήσει τις θέσεις του και λίγο – πολύ να βγάλει στην σέντρα την… Ελλάδα για το άσχημο κλίμα στις ελληνοαλβανικές σχέσεις.

Έτσι, είδαμε να προβάλλεται από την ΕΡΤ η συνέντευξή του και μάλιστα να δηλώνει ως «ευρωπαίος ηγέτης», χωρίς αντίλογο, ότι στη χώρα του η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και επομένως ο ίδιος είναι εντελώς αμέτοχος στην υπόθεση της συνεχιζόμενης κράτησης Μπελέρη, αλλά ακούσαμε τον κ. Ράμα να δίνει και συστάσεις στην Αθήνα για «ευρωπαϊκή συμπεριφορά» αντιδρώντας στις προειδοποιήσεις της Αθήνας, στη βάση ότι με όσα κάνει κλείνει ο ίδιος τον δρόμο της χώρας του προς την ΕΕ.

Ο κ. Ράμα εμμέσως μάλιστα συνέδεσε αυτές τις προειδοποιήσεις της Αθήνας και με την υπόθεση της παραπομπής στη Χάγη της διαφοράς για την υφαλοκρηπίδα, με την οποία εμπαίζει την ελληνική κυβέρνηση τα τελευταία τρία χρόνια.

Έτσι, τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση έχει θέσει ως καθαρή κόκκινη γραμμή αν όχι να απελευθερωθεί ο Φρέντι Μπελέρης, τουλάχιστον να του δοθεί άδεια να ορκιστεί, βρέθηκαν δύο ελληνικά ΜΜΕ να προβάλουν τα επιχειρήματα του κ. Ράμα, υπονομεύοντας την ελληνική εξωτερική πολιτική!

Ο Ράμα δεν έχει σκοπό να επιτρέψει στον Μπελέρη να ορκιστεί!

Για να μην υπάρχουν αμφιβολίες όσον αφορά τη συνέντευξη αυτή, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο Ράμα δεν έχει σκοπό να επιτρέψει στον Μπελέρη να ορκιστεί και έτσι μέχρι τότε καθήκοντα δημάρχου Χειμάρρας θα ασκεί ο εκλεκτός του, ηττημένος στις εκλογές, πρώην δήμαρχος Γιώργος Γκόρο. Και έτσι θα κυλάει ο καιρός με την Ελλάδα να είναι υποχρεωμένη να κρατά σκληρή στάση έναντι της Αλβανίας, ενώ ο Ράμα θα κάνει τις δημόσιες σχέσεις του, πείθοντας και τους Ευρωπαίους (αφού έπεισε τα δύο ελληνικά ΜΜΕ) ότι όλα είναι θέμα της ανεξάρτητης αλβανικής δικαιοσύνης…

Η κοροϊδία καλά κρατεί…

Πάντως, για να μην υπάρχουν αμφιβολίες για το παιχνίδι που παίζει ο αλβανός πρωθυπουργός, ο αλβανός Πρόεδρος Μπαϊράμ Μπεγκάι δήλωσε ότι ακόμη δεν είναι σε θέση να υπογράψει εξουσιοδότηση προς την κυβέρνηση για την έναρξη διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα για το θέμα της παραπομπής στη Χάγη… Η κοροϊδία καλά κρατεί…

Μιας και μιλάμε για την Αλβανία, δεχθήκαμε πολλά παράπονα από ομογενείς που προσέρχονται στο προξενικό τμήμα της πρεσβείας στα Τίρανα για να διεκπεραιώσουν υποθέσεις τους. Μας καταγγέλλουν απαράδεκτη, αλαζονική και προσβλητική συχνά συμπεριφορά, κάτι που φυσικά δεν αρμόζει σε μια προξενική αρχή, πολύ περισσότερο όταν απευθύνεται σε ομογενείς. Ας προσέξουν λιγάκι εκεί στα Τίρανα…

paron.gr

Σχετικά άρθρα: