Ασυγχώρητη η στάση που είναι απέναντι στα εθνικά

Ασυγχώρητη η στάση που είναι απέναντι στα εθνικά

Κρίνονται τα πρόσωπα που ασχολούνται με τα κοινά. Επιβραβεύονται για τις επιτυχίες, απολογούνται για τις αποτυχίες, για τις αδυναμίες, για τα λάθη. Όμως, είναι ασυγχώρητη η στάση,  ακόμα κι απλού πολίτη μας, που είναι απέναντι στα εθνικά.

Όχι το πρόσωπο Μπελέρης, η «υπόθεση Μπελέρη» είναι κοινό, καυτό ζήτημα που ζητάει από τον καθένα μας στήριξη, συμπαράσταση. Γιατί η αδικία στην προκειμένη περίπτωση, είναι και αδικία προς κάθε Έλληνα Βορειοηπειρώτη.

Ο Σπύρος Τσιάβος, αυστηρός επικριτής καυτηριάζει, αλλά και εγκωμιάζει δίκαια και τολμηρά. Διαβάζοντας το κείμενο: «Από τους τρεις ο ένας συμπαραστάθηκε στο Μπελέρη», στο σχόλιό του που ακολουθεί, παίρνει ανοιχτά θέση, όπως συνήθως λέει αλήθειες:      

«O Ρωμαίος Τσιάκουλης, προς τιμή του, ξεχώρισε τη θέση του με μια δήλωση λιτή, σύντομη και με ουσία, για την υπόθεση Μπελέρη. Ευχήθηκε: Η δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα και να αναλάβει ο δήμαρχος τα καθήκοντά του!

Αν όμως, η ευχή του Ρωμαίου γίνει πραγματικότητα, αυτό θα είναι ένα γεγονός δυσάρεστο  για το κόμμα που τον στήριξε, όπως και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό, που έβρισε με όλη του την ψυχή το Μπελέρη στην προεκλογική περίοδο.

Για να κάνεις μια τέτοια δήλωση, πρέπει να έχεις θάρρος και θράσος και όπως φάνηκε ο Ρωμαίος τα έχει και τα δύο. Αρκεί όμως αυτό, να έχει και συνέχεια στην τετραετή θητεία του ως δήμαρχος στην εκτέλεση των καθηκόντων. Στην υλοποίηση των υποσχέσεων!

Για το γιατρό, που τα κατάφερε κι έγινε βουλευτής, τα έχουμε πει από την πρώτη στιγμή της φιλοδοξίας του, ότι είναι καλός άνθρωπος, καλός γιατρός, αγαπητός στον κόσμο, όμως πολύ «λίγος» για πολιτικός, ακόμα και για το ίδιο του το κόμμα που θέλει να λέγεται «ελληνικό για το μέλλον»;!

Τι να πω για τον Τόλη, όταν είπε ο ίδιος, ότι το σχολείο στη Σωτήρα το έχτισαν οι αλβανοί του χωριού από την Αμερική;! Είναι υπηρέτης του συστήματος, το υπηρετεί με ευλάβεια;!

Να τους χαίρονται και τους δύο, όσοι προφανώς τους ψηφίζουν!»

Σχετικά άρθρα: