Αθλιότητες Ράμα κατά Αθήνας από την Ιταλία: «Εδώ δεν σας ανάγκασαν να αλλάξετε ονόματα όπως στην Ελλάδα»

Αθλιότητες Ράμα κατά Αθήνας από την Ιταλία: «Εδώ δεν σας ανάγκασαν να αλλάξετε ονόματα όπως στην Ελλάδα»
«Κηλίδα ντροπής στην ιστορία της δημοκρατικής κοινωνίας» χαρακτήρισε ο Ράμα την αλλαγή των ονομάτων των αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα

Σε απίστευτα προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα ο οποίος εξαπέλυσε «πυρά» κατά της Ελλάδας κατά τη συνάντηση με τους Αλβανούς στην Ιταλία.

Απευθυνόμενος στους αλβανούς μετανάστες στην Ελλάδα, οι οποίοι άλλαξαν τα ονόματά τους φτάνοντας στη χώρα, είπε χαρακτηριστικά πως «πρόκειται για κηλίδα ντροπής στην ιστορία της Ευρώπης».

Υπενθυμίζεται ότι Ράμα πραγματοποιεί περιοδεία στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα, όπου πραγματοποιεί συναντήσεις με τη διασπορά.

Όταν είχε βρεθεί στην Αθήνα, στο Γαλάτσι είχε αναφερθεί στο ίδιο θέμα χωρίς να δώσει ιδιαίτερη έκταση.

Ωστόσο, κατά την ομιλία του στο Μιλάνο είπε χαρακτηριστικά, ότι οι Αλβανοί στην Ιταλία δεν «αναγκάστηκαν να αλλάξουν τα ονόματά τους όπως στην Ελλάδα», σύμφωνα με το Top Channel.

«Αδέρφια, έλαβα πολλά μηνύματα από Αλβανούς στην Ιταλία μετά τον »κοκκινόμαυρο χορό» στην καρδιά της Ελλάδας. Είπαν ότι όταν έρθω στο Μιλάνο δεν πρέπει να ξεχάσω ότι και εσείς έχετε υποφέρει. Μοιράστηκαν θλιβερές ιστορίες, ιστορίες σκοτεινές. Με σιωπηλά βάσανα, σε μια εποχή που τα τραύματα της προσπάθειας προσαρμογής ονομάζονταν αναγκαιότητα για την διαδικασία της ένταξης. Νιώθατε αποκλεισμένοι», είπε ο Ράμα.

«Εμείς οι Αλβανοί είμαστε εξίσου υπεύθυνοι για το μέλλον αυτής της ηπείρου, μιας Ευρώπης που σήμερα αμφισβητείται όσο ποτέ άλλοτε. Δεν αλλάξατε τα ονόματά σας όπως οι συμπατριώτες μας στην Ελλάδα, για έναν λόγο που θα παραμείνει κηλίδα ντροπής στην ιστορία της δημοκρατικής κοινωνίας», είπε ο Ράμα.

tanea.gr

Σχετικά άρθρα: