Μπελέρης: «Ο Ράμα σφιχταγκαλιασμένος με τον Ερντογάν»
Ο Φρέντης Μπελέρης αναφέρθηκε στις σχέσεις της Τουρκίας με την πολιτική ηγεσία της Αλβανίας.
«Έχουν περάσει 16 μήνες, νιώθω μια λύτρωση που αυτή η ταλαιπωρία έφτασε στο τέλος της», δήλωσε ο Φρέντης Μπελέρης, λίγες ώρες μετά την απόφαση αλβανικού δικαστηρίου για την αποφυλάκισή του.
Επιπλέον, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και εκλεγμένος δήμαρχος Χειμμάρρας τόνισε στον ΣΚΑΪ ότι ο δικαστικός του αγώνας συνεχίζεται, και προανήγγειλε ότι θα προσφύγει σε όλες τις βαθμίδες της αλβανικής δικαιοσύνης.
Μάλιστα, τόνισε ότι ότι σκοπεύει να προσφύγει και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Για τους πανηγυρισμούς μετά την την αποφυλάκισή του ο Φρέντης Μπελέρης σχολίασε: «Ο κόσμος είναι πράγματι πολύ συγκινημένος και περήφανος. Είναι ίσως από τις λίγες φορές στην ιστορία του που αυτός ο λαός νιώθει ότι δεν είναι μόνος του».
«Σε αυτόν τον αγώνα έχει μαζί την ελληνική κυβέρνηση, τον Έλληνα πρωθυπουργό, το σύνολο των ελληνικών κομμάτων, αλλά και τον ελληνικό λαό», πρόσθεσε.
«Είναι ένα δίκαιο αίτημα των κατοίκων εδώ για το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό, το δικαίωμα στην περιουσία του, να ζει σε ένα κράτος-δικαίου, να γίνεται σεβαστό το δικαίωμά του στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Δυστυχώς όλα αυτά είναι ζητούμενα στην Αλβανία του κυρίου Ράμα», είπε ο Φρέντης Μπελέρης.
Στη συνέχεια υπογράμμισε: «Εγώ δεν είμαι εκδικητικός, θέλω η Αλβανία να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Όμως να γίνει μέλος επειδή θα το αξίζει και όχι χαριστικά».
Για την κατάσταση στη Χειμμάρρα, σχολίασε: «Έχουν ένα αίσθημα αδικίας οι συμπολίτες μου εδώ. Οι εκλογές της 4ης Αυγούστου ήταν μια φάρσα, όλο το παρακράτος ήταν εγκατεστημένο στη Χειμάρρα για να εκλεγεί ο εκλεκτός του κυρίου Ράμα».
«Είναι κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού εδώ αυτός, τον αρχηγό της Αντιπολίτευσης τον έχει προφυλακίσει χωρίς καν κατηγορία, ενώ ασφαλώς είναι σφιχταγκαλιασμένος και με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία διάκριση των εξουσιών στην Αλβανία», συμπλήρωσε ο Μπελέρης.
Πηγή: reader.gr