«Μπήκα φυλακή με πλαστό ποινικό μητρώο, θέλουν να με τιμωρήσουν» καταγγέλλει ο Μπελέρης

«Μπήκα φυλακή με πλαστό ποινικό μητρώο, θέλουν να με τιμωρήσουν» καταγγέλλει ο Μπελέρης

Στη σημερινή δίκη του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας Φρέντι Μπελέρη, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των δικηγόρων για αποκλεισμό δύο δικαστών, με τον ισχυρισμό ότι ήταν προκατειλημμένοι εναντίον του.

Ο κ. Μπελέρης εξαπέλυσε πυρά εναντίον της αλβανικής Δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο για ένα κακοστημένο σχέδιο στοχοποίησης, με παραποιημένα στοιχεία και πλαστό ποινικό μητρώο που τον οδήγησαν στη φυλακή.

Στη συνεδρίαση εμφανίστηκαν πέντε μάρτυρες υπεράσπισης, ενώ το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα των δικηγόρων να καλέσουν τον πρόεδρο του δικαστηρίου της Αυλώνας και την εισαγγελία της ίδιας πόλης στη λίστα των μαρτύρων.

Καταγγέλλει χειραγώγηση από την αλβανική δικαιοσύνη

Ο Μπελέρης ήταν παρών στη συνεδρίαση και έκανε δήλωση για τους χειρισμούς της υπόθεσης από την αλβανική δικαιοσύνη, λέγοντας τα εξής:

«Η υπόθεση είναι κακοστημένη. Η εισαγγελία Αυλώνας έχει τεθεί στην υπηρεσία της Αστυνομίας και τα στοιχεία έχουν παραποιηθεί. Ζήτησα πληροφορίες για τα άτομα που παραποίησαν τα στοιχεία. Αυτές οι πληροφορίες είναι απαραίτητες για μία κανονική προστασία. Με έβαλαν στη φυλακή με πλαστό ποινικό μητρώο. Η χειραγώγηση από την εισαγγελία συνεχίζεται, δεν είναι γνωστό για ποιους λόγους. Νιώθω προσβεβλημένος και πως αντιμετωπίζομαι μεροληπτικά. Θέλουν να με τιμωρήσουν».

Τέλος, η συνεδρίαση αναβλήθηκε για τις 10 Ιανουαρίου.

Σχετικά άρθρα: