Μπλακ άουτ σε Αλβανία, Βοσνία, Κροατία και Μαυροβούνιο

Μπλακ άουτ σε Αλβανία, Βοσνία, Κροατία και Μαυροβούνιο

Μεγάλες διακοπές ρεύματος πλήττουν την Αλβανία, τη Βοσνία, το Μαυροβούλιο και το μεγαλύτερο τμήμα των ακτών της Κροατίας στην Αδριατική, σύμφωνα με ανακοινώσεις των αρχών.

Οι διαχειριστές των 4 κρατών ανέφεραν ότι διερευνούν τα αίτια της κατάρρευσης των συστημάτων. Όπως μεταδίδει κορυφαίο τηλεοπτικό κανάλι της Αλβανίας, μια διασύνδεση με το Μαυροβούνιο υπέστη βλάβη, χωρίς ωστόσο να υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση.

Στη Βοσνία, έχουν καταγραφεί μπλακ άουτ στην πρωτεύουσα και στις πόλεις Μπάνια Λούκα και Μόσταρ.

Όσον αφορά την Κροατία, η εταιρεία ηλεκτρισμού HEP δήλωσε ότι η διακοπή ρεύματος σε τμήματα της χώρας προκλήθηκε από “μια διεθνή διαταραχή που επηρέασε πολλές χώρες”, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Αντίστοιχα στο Μαυροβούνιο, ο Διαχειριστής CEDIS ανέφερε πως “βλάβες στο δίκτυο” είχαν διακόψει την ηλεκτροδότηση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Sasa Mujovic, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, δήλωσε πως “η βλάβη προέκυψε ως αποτέλεσμα μεγάλου φορτίου στο δίκτυο, ξαφνικής αύξησης της κατανάλωσης ενέργειας λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και των ίδιων των υψηλών θερμοκρασιών”. 

energypress.gr

Σχετικά άρθρα: