«Χαμόγελα» στην Τουρκία για την παραπομπή Μενέντεζ

«Χαμόγελα» στην Τουρκία για την παραπομπή Μενέντεζ

Η είδηση για την παραπομπή του γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ και η αποχώρησή του από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου εξαιτίας των νέων δικαστικών περιπετειών του, φέρνει χαμόγελα στην Άγκυρα και ενδεχομένως γεννά αισιοδοξία για την πώληση των F-16.

Ο Γερουσιαστής των Δημοκρατικών που εκπροσωπεί το Νιού Τζέρσι και η σύζυγός του Ναντίν Αρσλάνιαν Μενέντεζ, κατηγορούνται ότι έλαβαν δωροδοκίες που περιλάμβαναν μετρητά, ράβδους χρυσού, πληρωμές για υποθήκη σπιτιού, αποζημίωση για μια θέση εργασίας με ελάχιστες απαιτήσεις, ένα πολυτελές όχημα και άλλα αντικείμενα αξίας.

Στην Τουρκία, η είδηση έγινε δεκτή με χαμόγελα. Το κρατικό τουρκικό πρακτορείο Anadolu, μεταδίδοντας την εξέλιξη υποστήριξε ότι «ο Μενέντεζ είναι γνωστός για τη στάση του κατά της Τουρκίας και για τους στενούς δεσμούς του με τα ελληνικά και αρμενικά λόμπι».

Η εφημερίδα Hurriyet δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «Ψυχρολουσία για τον Μενέντεζ, ο οποίος είναι γνωστός για τη ρητορική του κατά της Τουρκίας! Απέρριψε τις εκκλήσεις για παραίτηση, απομακρύνθηκε προσωρινά».

Σχετικά άρθρα: