Δέχθηκε κι ο Κεφαλογιάννης απειλητικά μηνύματα για την υπόθεση Μπελέρη

Δέχθηκε κι ο Κεφαλογιάννης απειλητικά μηνύματα για την υπόθεση Μπελέρη

Ερώτηση στην Ευρωβουλή κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας συνεργασίας ΕΕ – Αλβανίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, με αφορμή τα επεισόδια που υπήρξαν στα Τίρανα εναντίον του μοναδικού βουλευτή της ελληνικής μειονότητας Βαγγέλη Ντούλε.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης του ψηφισμένου Δημάρχου Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρη.

Ο κ. Κεφαλογιάννης, μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας, τόνισε ότι η υπόθεση Μπελέρη, αφορά τον τρόπο με τον οποίο η γειτονική χώρα εφαρμόζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και εμποδίζει την ομαλή πορεία της Αλβανίας προς την Ε.Ε.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι και ο ίδιος έχει δεχθεί απειλητικά μηνύματα με αφορμή την υπόθεση Μπελέρη, γεγονός για το οποίο έχουν ενημερωθεί και οι ευρωπαϊκές αρχές, χωρίς αυτό να εμποδίζει το συντονισμένο μέτωπο υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη γείτονα χώρα.

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής τόνισε ότι η υπόθεση Μπελέρη αλλά και κάθε άλλη υπόθεση καταπίεσης των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας, δεν είναι διμερής διαφορά Ελλάδας – Αλβανίας αλλά ένα πρόβλημα μεταξύ της Ε.Ε. και της γείτονος. Αυτό επισημαίνεται και στην ετήσια έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον τρόπο με τον οποίο η Αλβανία αντιμετωπίζει το θέμα Μπελέρη, τα περιουσιακά δικαιώματα και τις ελευθερίες της εθνικής μειονότητας.

myportal.gr

Σχετικά άρθρα: