Δεν ανασταίνεται ο νεκρός

Δεν ανασταίνεται ο νεκρός

Δεν είναι θέμα απαισιοδοξίας, αλλά πραγματικής τοποθέτησης πάνω σε κατάσταση που αντικρίζεις, που μόλις ανοίγεις το στόμα σου και τη λες, πονάει η ψυχή σου.

Η ευφορία, η υπερβολή στους προγραμματικούς λόγους των υποψηφίων δημάρχων μας, όλες αυτές τις μέρες ξεπερνάει κάθε προηγούμενο, σε στιγμή που ο τόπος βρίσκεται σε ασυγκράτητη κατρακύλα.  

Οι υποσχέσεις, οι προοπτικές και οι ανοιχτοί ορίζοντες, είναι εκτός τόπου και χρόνου. Ενθουσιάζουν προεκλογικά άσκοπα τον κόσμο, που θέλει να ακούει χαρούμενα κηρύγματα. Δεν ανοίγεις κάνουλα και ρέουν χρήματα και κάνεις έργα…  

Ο τόπος συρρικνώθηκε θλιβερά, ο κόσμος μας σκορπίζεται στους μαχαλάδες του κόσμου. Το βιό και τα χωράφια, που στο χώρο μας αποτελούν τη βασική απασχόληση, δεν τα προτιμάει κανείς.

Δεν έγινε ποτέ κι από κανέναν καμιά σοβαρή προσπάθεια για τη συγκράτηση του κόσμου, ούτε για επιστροφή στον τόπο νέων με θέληση και όραμα. Οι υποδομές καλές είναι, αλλά χωρίς τον κόσμο, σε άδειο τόπο, είναι τίποτε.

Αυτή την προεκλογική περίοδο δεν είναι μόνο άτομα που δεν βλέπουν πληγές κι απαιτούν απλά μια καρέκλα για βόλεμα, αλλά και σύλλογοι, ομοσπονδίες, αδελφότητες, που στηρίζουν παράνομα, παράλογα υποψήφιο δήμαρχο της αρεσκείας τους.

Κανένας σημερινός υποψήφιος δήμαρχός μας δεν ανήκει πολιτικά στο χρώμα μας. Απέχει από τις ιδεολογικές, πολιτικές και εθνικές μας αρχές.    

Η αλλαγή της τύχης του τόπου μας προς θετική κατεύθυνση, δεν εξαρτάται από κανέναν δήμαρχο, μόνο από πολιτικές που δεν χαράχτηκαν ποτέ κι ούτε πρόκειται…

Κάποιος θα κερδίσει σε αυτές τις εκλογές και θα διοικήσει δήμο. Μπορεί να είναι ικανός, αλλά δεν θα πετύχει στόχους. Γιατί είναι αργά. Πολύ αργά.

09.05.2023

Σχετικά άρθρα: