Δεν θα επηρεάσει τις ελληνοβρετανικές σχέσεις το ατυχές γεγονός – η ακύρωση της συνάντησης με τον Σουνάκ

Δεν θα επηρεάσει τις ελληνοβρετανικές σχέσεις το ατυχές γεγονός – η ακύρωση της συνάντησης με τον Σουνάκ

Ατυχές γεγονός χαρακτήρισε την ακύρωση της συνάντησης με τον Βρετανό ομόλογό του Ρίσι Σούνακ στο Λονδίνο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων.

«Πρώτη παρατήρηση, θεωρώ ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τις ελληνοβρετανικές σχέσεις σε βάθος χρόνου, οι οποίες έχουν ένα σημαντικό ιστορικό βάθος, και δεύτερον είχε μια θετική πλευρά η ακύρωση αυτής της συνάντησης, ότι απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη δημοσιότητα, όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και στην παγκόσμια κοινή γνώμη, το δίκαιο αίτημα της Ελλάδος για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα», είπε ο πρωθυπουργός.

Σημειώνεται πως η συνάντηση αυτή έρχεται αμέσως μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Λονδίνο και το διπλωματικό ατόπημα των Βρετανών με την ακύρωση της συνάντησης με τον Σούνακ.

Απαντώντας η πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως το πάγιο αίτημα για την επανένωση των Γλυπτών, τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει και έχει βρει την κατανόηση και την αναγνώριση από τη διεθνή κοινή γνώμη και τη βρετανική κοινή γνώμη και αυτό, όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι το μεγάλο κέρδος. «Γιατί είναι μερικά ζητήματα που δεν λύνονται αυτόματα. Θέλουν τον χρόνο τους. Υπό αυτή την έννοια, μπορούμε να ελπίζουμε ότι το δίκαιο αίτημα της χώρας μας θα βρει ανταπόκριση» τόνισε.

Σύμφωνα με την ertnews.gr

Σχετικά άρθρα: