«Διαμαρτύρονται» Ιωάννινα και Άγιοι Σαράντα για την κατασκευή του αεροδρομίου στο Αργυρόκαστρο

«Διαμαρτύρονται» Ιωάννινα και Άγιοι Σαράντα για την κατασκευή του αεροδρομίου στο Αργυρόκαστρο

Μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα ξεκινήσει η κατασκευή ενός ακόμη διεθνούς αεροδρομίου –του τέταρτου στη γείτονα- αυτή την φορά λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ελλάδα, στο Αργυρόκαστρο. Είναι το τέταρτο διεθνές αεροδρόμιο της Αλβανίας.

Η απόφαση για την κατασκευή του αεροδρομίου αυτού ανακοινώθηκε επίσημα από την Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και Υπουργό Υποδομών της Αλβανίας Belinda Balluku.

Η ίδια ανέφερε ότι αναθεωρήθηκε το σχέδιο που ήθελε την κατασκευή του αεροδρομίου στους Αγίους Σαράντα, καθώς εκτιμήθηκε ότι στο Αργυρόκαστρο και στο χώρο του παλιού αεροδρομίου υπάρχουν οι απαιτούμενες εκτάσεις, ενώ μπορεί να εξυπηρετηθεί καλύτερα όλο το νότιο κομμάτι της χώρας.

Η Αλβανία έχει μπει πολύ δυναμικά στον τουριστικό χάρτη της Ευρώπης ενώ καταφέρει να προσελκύσει διεθνείς αεροπορικούς κολοσσούς. Με την ανάπτυξη των υποδομών εξελίσσεται σε έναν υπολογίσιμο ανταγωνιστή ενώ η λειτουργία ενός μεγάλου και σύγχρονου αεροδρομίου στο Αργυρόκαστρο θα επηρεάσει άμεσα και έμμεσα την Ήπειρο.

Και αναπόφευκτα θα έχει συνέπειες στη λειτουργία του αεροδρομίου Ιωαννίνων, το οποίο δέχεται πτήσεις τσάρτερ κατά τους θερινούς μήνες με μεγάλη μερίδα, όμως επισκεπτών να κατευθύνεται και στα Αλβανικά παράλια.

Σχετικά άρθρα: