Διάγγελμα Βούτσιτς στο σερβικό λαό: «Θα κλιμακωθεί η κατάσταση στην Ευρώπη και τον Κόσμο»

Διάγγελμα Βούτσιτς στο σερβικό λαό: «Θα κλιμακωθεί η κατάσταση στην Ευρώπη και τον Κόσμο»

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, απηύθυνε λόγο στο λαό, για όλα τα επίκαιρα και σημαντικά θέματα.

– Ζούμε στην εποχή της μεγαλύτερης γεωπολιτικής κρίσης μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και θέλω να σας πω, αφού έχω σίγουρη γνώση, περιμένω να κλιμακωθεί η κατάσταση τους επόμενους μήνες και περιμένω ότι θα αντιμετωπίσουμε πολύ σοβαρές συνέπειες, μιλώ για την Ευρώπη και τον κόσμο.

Το αναφέρω αυτό γιατί πρέπει να είμαστε σταθερά αποφασισμένοι να προωθήσουμε αυτό που είναι δουλειά μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να εξασφαλίσουμε την ειρήνη και την οικονομική ανάπτυξη – είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Πρόεδρος της Σερβίας.

– Αύριο το απόγευμα ταξιδεύω στις Βρυξέλλες, θα έχουμε αρκετές σημαντικές συναντήσεις. Όσο για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, παραμένει μια μεγάλη πρόκληση ανθρώπινης, ασφάλειας και πολιτικής, θα προσπαθήσουμε να λύσουμε τα πράγματα μέσω του διαλόγου, φοβάμαι τις προκλήσεις από την άλλη πλευρά – πρόσθεσε ο Βούτσιτς.

Σχετικά με τις αμερικανικές εκλογές

– Φυσικά, οι αμερικανικές εκλογές είναι οι πιο σημαντικές στον κόσμο. Κατά κάποιον τρόπο, η μοίρα της ανθρωπότητας κρίνεται τον Νοέμβριο. Με τρομάζει ότι δύσκολα πράγματα θα μπορούσαν να συμβούν πριν από αυτό, και υπό αυτή την έννοια οι εκλογές θα μπορούσαν να αργήσουν – επεσήμανε ο Βούτσιτς.

Η Γαλλία και η Ευρώπη

– Όλα όσα συμβαίνουν στη Γαλλία επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική. Εάν η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παρέμενε επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αυτό θα ήταν καλό για τη Σερβία, έχουμε φιλικές και καλές σχέσεις μαζί της. Όσο για την Ουγγαρία, είναι οι ειλικρινείς φίλοι μας, οι μεγαλύτεροι φίλοι που έχουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι σχέσεις μας είναι εξαιρετικά καλές, συντονίζουμε πάντα ο ένας τις δραστηριότητες του άλλου, σίγουρα περιμένω τη στήριξή τους, αλλά η χώρα που αναλαμβάνει την προεδρία (στην ΕΕ) δεν μπορεί να αλλάξει πολλά – είπε ο Βούτσιτς.

Σχετικά άρθρα: