Διαρροή στοιχείων για 800 αλβανούς πράκτορες

Διαρροή στοιχείων για 800 αλβανούς πράκτορες

Η Αλβανία διέκοψε το Σεπτέμβρη τις διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν, κατηγορώντας την Τεχεράνη ότι βρίσκεται πίσω από την  κυβερνοεπίθεση που τα Τίρανα δέχτηκαν τον Ιούλιο, με αποτέλεσμα να παραλύσουν για αρκετές μέρες όλες οι on line υπηρεσίες στη χώρα.

Οι χάκερς δημοσιεύουν κατά καιρούς στοιχεία που διαταράσσουν την ασφάλεια της χώρας, αλλά και την κοινωνική και την πολιτική ζωή της.

Από χθες βρίσκονται στο διαδίκτυο όλα τα στοιχεία των 800 πρακτόρων και εργαζόμενων σε όλη την πυραμίδα των Μυστικών Υπηρεσιών της Αλβανίας, προκαλώντας ένα σοβαρό πρόβλημα κρατικής και εθνικής ασφάλειας.

Πριν από λίγες μέρες έδωσαν στη δημοσιότητα τα 137 ταξίδια με τσάρτερ του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, προκαλώντας κλιμάκωση της πολιτικής αντιπαράθεσης στη χώρα.

Επίσης διέρρευσαν στο διαδίκτυο τα ταξίδια στο εξωτερικό μελών του κρατικού μηχανισμού, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα σχέσεις και διασυνδέσεις που δεν συνάδουν με κυβερνητικά αξιώματα.

Κανείς δεν γνωρίζει ωστόσο τι άλλα στοιχεία έχουν υποκλέψει και έχουν στα χέρια τους οι χάκερς, πώς θα τα αξιοποιήσουν και ποιες θα είναι οι πιθανές συνέπειες.

Τα Τίρανα αποδίδουν την χρηματοδοτούμενη από το Ιράν, κατά τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα, κυβερνοεπίθεση στο γεγονός ότι η Αλβανία στεγάζει από το 2012 περισσότερα από 3.500 μέλη της Ιρανικής αντιπολίτευσης.

Σχετικά άρθρα: