Δίβρη: Από τον Άγιο Γεώργιο κι ως τη Σπηλιά των Ασκητών

Δίβρη: Από τον Άγιο Γεώργιο κι ως τη Σπηλιά των Ασκητών

Νιώθουμε πολύ χαρούμενοι και συνάμα υπερήφανοι που μπορέσαμε αυτό τον καιρό να ενδυναμώσουμε περαιτέρω την αγάπη για το χωριό μας, που εμφανίστηκαν πολλοί χωριανοί μας με θετική διάθεση για προσφορά.

Το έργο στον Άγιο Γεώργιο συνεχίζεται… Μετά την τοποθέτηση κεραμιδιών ρωμαϊκού τύπου στη σκεπή, θα γίνει και η αντικατάσταση των παραθύρων της νότιας πλευράς με ξύλινο κάσωμα. Θα ολοκληρωθούν τα σκαλοπάτια και προς τη Σπηλιά των Ασκητών, θα γίνει δενδροφύτευση, θα δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης λεωφορείων και αμαξιών.

Πριν δέκα μέρες στους δύο πρώτους χρηματοδότες προστέθηκε και τρίτος, με αγνή ψυχή που θεώρησε υποχρέωση να απλώσει κι αυτός ένα χέρι βοηθείας στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Όταν ολοκληρωθεί το σύνολο των εργασιών, θα χαίρονται όλοι την πανάρχαια εκκλησία- σπηλιά του Άη Γιώργη και κυρίως οι Διβριώτες.

Η συμμετοχή των συγχωριανών μας στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς θεωρείται ως μία από τις σημαντικότερες σύγχρονες προκλήσεις.

Σειρά παίρνει το Μοναστήρι του Αη Νικόλα στους Δεκατρείς, χτισμένο επί Βυζαντινών χρόνων. Ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να βοηθήσουν οικονομικά Διβριώτες, Ριζιώτες, Βουρκάροι και ξενιτεμένοι συγχωριανοί μας που μένουν στην Αμερική, καθώς και Ελλαδίτες.

Η προσφορά σας, η οικονομική στήριξή σας, σε έργα πολλών χιλιάδων ευρώ ομορφαίνουν περισσότερο τον τόπο μας! Η σωστή διαχείριση και προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, είναι σε θέση να επιφέρει αλλαγές στην πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη, όπως επίσης και στη βελτίωση της ποιότητας του υπάρχοντος δομημένου περιβάλλοντος! Η ακλόνητη προσήλωση στις θρησκευτικές και εθνικές μας παραδόσεις και η βαθιά πίστη τους στο θεσμό της οικογένειας, είναι αυτά που χαρακτηρίζει τους χρηματοδότες μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς!

Δίβρη σκεπή

Από Divri Divris

Σχετικά άρθρα: