Δώρο το βιβλίο ΑΡΙΘΜΟΘΕΩΡΙΑ στα σχολεία μας από τον αξιόλογο καθηγητή Βαγγέλη Αλεύροντα

Δώρο το βιβλίο ΑΡΙΘΜΟΘΕΩΡΙΑ στα σχολεία μας από τον αξιόλογο καθηγητή Βαγγέλη Αλεύροντα

Του Ζήσου ΛΟΥΤΣΗ

Διευθυντής του Γραφείου, Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Φοινίκης-Δερόπολης

Μια απρόσμενη, αλλά πολύ ευχάριστη επίσκεψη στο γραφείο Παιδείας σήμερα. Ο αξιόλογος καθηγητής Μαθηματικών πολλών γενεών στο χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας μου δώρισε το δικό του βιβλίο ΑΡΙΘΜΟΘΕΩΡΙΑ, προκειμένου να το χρησιμοποιήσουμε ως βοηθητικό για τους ταλαντούχος μαθητές στα σχολεία μας.

Ένα σύγγραμμα για την πρωτιά των αριθμών, θεωρία η οποία θεμελιώθηκε από τον Πυθαγόρα αναπτύχθηκε από τους Ευκλείδη, Ερατοσθένη, Διόφαντο της Αρχαίας Ελλάδας και άλλους σύγχρονους μαθηματικούς μετά τον 17ο αιώνα.

Σε μια πρώτη ματιά ο δικός μας καθηγητής, Βαγγέλης Αλεύροντας σε αυτό το εγχειρίδιο φαίνεται να προσεγγίζει τη θεωρία αυτή στα επίπεδα των φιλόδοξων μαθηματικών και σπουδαστών λυκείου και ΑΕΙ, οπότε και για τα δικά μας σχολεία είναι πολύ χρήσιμο υλικό.

Ο κύριος Αλεύροντας σήμερα είναι συνταξιούχος. Στα χρόνια της μεταπολίτευσης εργάστηκε σε αξιόλογα σπουδάστρια στην Ελλάδα και τώρα ζει στο χωριό του στη Γριάσδανη, παραμένοντας ενεργός και στα κοινά, αλλά ποτέ δε σταμάτησε να μελετάει και να γράφει στην επιστήμη που αγάπησε περισσότερο από κάθε άλλο, τα Μαθηματικά.

Άξιος!

Σχετικά άρθρα: