Δύο ημερομηνίες θα κρίνουν το μέλλον του Φρέντη Μπελέρη…

Δύο ημερομηνίες θα κρίνουν το μέλλον του Φρέντη Μπελέρη…

…αλλά και την πορεία των ελληνοαλβανικών σχέσεων

Γράφει

η Σοφία Φασουλάκη

Η Αθήνα έχει διαμηνύσει μέσω του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και του Γιώργου Γεραπετρίτη ότι η ενταξιακή πορεία της Αλβανίας περνάει μέσα από την Ελλάδα.

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται οι σχέσεις Αθήνας-Τιράνων με αφορμή την παράνομη κράτηση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος δεν πρόλαβε να ασκήσει τα δημαρχιακά του καθήκοντα και κρατείται στις φυλακές.

Η Αθήνα έχει διαμηνύσει μέσω του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και του Γιώργου Γεραπετρίτη ότι η ενταξιακή πορεία της Αλβανίας περνάει μέσα από την Ελλάδα, στέλνοντας ένα αυστηρό μήνυμα απειλής βέτο.

Την ίδια ώρα δύο ημερομηνίες θα κρίνουν το μέλλον του Φρέντη Μπελέρη, αλλά και την πορεία των ελληνοαλβανικών σχέσεων:

Η πρώτη, είναι η 21η Αυγούστου, οπότε και ο Φρέντη Μπελέρης θα συμπληρώσει 3 μήνες κράτησης στις φυλακές των Τιράνων. Σύμφωνα με την νομοθεσία της γειτονικής χώρας ωστόσο, ο εκλεγμένος δήμαρχος μπορεί να θεωρηθεί ότι λόγω της προφυλάκισης χάνει την κατοικία του (λόγω της παραμονής του στη φυλακή) και συνεπεία αυτού, κηρύσσεται έκπτωτος! Μένει να δούμε αν η Αλβανία θα ενεργοποιήσει αυτή τη διάταξη νόμου στο πρόσωπο του Φ. Μπελέρη.

Η δεύτερη ημερομηνία είναι η 25η Σεπτεμβρίου, οπότε και συμπληρώνονται 3 μήνες από την ημερομηνία που ο Φ. Μπελέρης θα έπρεπε να έχει αναλάβει τα δημαρχιακά του καθήκοντα, όμως λόγω της προφυλάκισης του δεν τα ανέλαβε. Το δημοτικό συμβούλιο, έχει το δικαίωμα να ζητήσει μετά ταύτα από το υπουργικό συμβούλιο την έκπτωση του.

thetoc.gr

Σχετικά άρθρα: