Εγκαταλείψαμε την Βόρεια Ήπειρο και θα φροντίσουμε για το σύμβολό της (;!)

Εγκαταλείψαμε την Βόρεια Ήπειρο και θα φροντίσουμε για το σύμβολό της (;!)

Όλα αυτά που συμβαίνουν προεκλογικά, έχουμε το λόγο για την ανάδειξη των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, κυρίως Βορειοηπειρωτών, για εμάς προσωπικά δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μόνο μια επαναλαμβανόμενη ιστορία. Ρουτίνα με την οποία υποχρεωτικά συμβιβαζόμαστε, γιατί κάποιος πρέπει να εκλεγεί σύμβουλος, δήμαρχος, περιφερειάρχης, για να λειτουργήσει η τοπική αυτοδιοίκηση…

Τα σλόγκαν, οι κούφιες υποσχέσεις, οι πόζες για να δείξουμε την ωραία μούρη μας, όλα τα προεκλογικά τζερτζελέ, είναι πλέον μπαγιάτικο φαγητό.

Έχουμε το λόγο για την Αθήνα. Εμείς που ήρθαμε χθες, εγκαταλείποντας άγιο τόπο, τώρα υποσχόμαστε ότι θα φτιάξουμε την Αττική. Με τον Ανδρέα Κούρτη στην κορυφή. Με εξαρτημένους και «ανεξάρτητους» πολιτικά δημοτικούς συμβούλους.

Το γλυπτό – σύμβολο της Βορείου Ηπείρου, που αφαιρέθηκε κατεστραμμένο από την οδό Τοσίτσα, δίπλα στο Πολυτεχνείο, δεν υφίσταται σε κανένα μυαλό. Ούτε αυτές τις μέρες δεν το θυμήθηκε κανείς, για να ασκήσει έστω μια μικρή πίεση προεκλογικά μην δεσμευτεί κάποιος και αναλάβει πρωτοβουλία για να φιλοτεχνηθεί το γλυπτό ξανά και τοποθετηθεί σε χώρο πλέον προστατευμένο. Για να μη το καταστρέψει κανένας βανδαλιστής…

Υστερόγραφο:

Στη φωτογραφία βλέπετε το γλυπτό στην αρχική του μορφή. Σε συνέχεια, καλύφθηκε με χρωματιστό grafitti, έσπασαν τη μύτη, το αποκεφάλισαν, το ακρωτηρίασαν…, ωσότου αφαιρέθηκε η Βόρεια Ήπειρος – σύμβολο από τον τόπο της… Και τώρα βρίσκεται, θέλουν να πουν, υπό προστασία κάπου σε αποθήκες του Δήμου Αθηναίων.

Σχετικά άρθρα: