Έγκριση του προϋπολογισμού της Αλβανία με γρονθοκόπημα και καπνογόνα (βίντεο)

Έγκριση του προϋπολογισμού της Αλβανία με γρονθοκόπημα και καπνογόνα (βίντεο)

Στην Αλβανία, η ένταση μεταξύ της αντιπολίτευσης και της πλειοψηφίας συνεχίζει να παραμένει υψηλή, με μια ομάδα δημοκρατικών βουλευτών που εμπόδισαν σήμερα αρχικά την εξέλιξη της συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων όπου έγινε η παρουσίαση του σχεδίου προϋπολογισμού για το επόμενο έτος από τον υπ. Οικονομικών Έρβιν Μέτε.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης τοποθετήθηκαν μπροστά από τις πόρτες της αίθουσας όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση, μην επιτρέποντας σε κανέναν να μπει, ενώ ακολούθησαν έντονες συζητήσεις μεταξύ αυτών και των εκπροσώπων της πλειοψηφίας.

Οι σημερινές συγκρούσεις ακολουθούν αυτές της προ διήμερης συνεδρίασης της Βουλής, όπου σημειώθηκε και σωματική σύγκρουση μεταξύ του δημοκράτη βουλευτή Gledion Nallbati και του σοσιαλιστή Vullnet Sina, στον οποίο δεν επετράπη να κάνει τη συζήτησή του. Αποτέλεσμα ήταν να διαγραφούν 6 βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Ο βουλευτής Gazmend Bardhi, ένας από τους απελαθέντες, είχε μια σφοδρή αντιπαράθεση με την πρόεδρο του κοινοβουλίου, Lindita Nikolla, στους διαδρόμους του κοινοβουλίου. Νωρίτερα, ομάδα βουλευτών της αντιπολίτευσης μπήκε βίαια στο γραφείο της κυρίας Nikolla, ενώ δεν βρισκόταν εκεί. Ενώ η συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομίας αρχικά αναβλήθηκε και οι βουλευτές διαλύθηκαν, για να πραγματοποιήσουν τη διαδικτυακή τους συνεδρίαση το απόγευμα.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι δεν θα επιτρέψουν την ομαλή εξέλιξη των συνόδων της Βουλής ή των εργασιών στις Επιτροπές, έως ότου, όπως λένε, γίνουν σεβαστά τα βασικά τους δικαιώματα. Κατηγορούν την πλειονότητα ότι αρνείται να συστήσει κάποιες ερευνητικές επιτροπές ή ότι επιδιώκει να επιβάλει εκπροσώπους της αντιπολίτευσης στην Ειδική Επιτροπή Εκλογικής Μεταρρύθμισης.  

Ο κ. Bardhi δήλωσε σήμερα ότι την ίδια ανασταλτική θέση της αντιπολίτευσης θα διατηρήσει και στην αυριανή συνεδρίαση της Βουλής. «Δεν θα λειτουργήσει ούτε η αυριανή συνεδρίαση, ούτε η επιτροπή της Βουλής, εφόσον δεν επιτρέπεται να λειτουργήσει η αντιπολίτευση της χώρας.

Σχετικά άρθρα: