«Είχα την ευλογία να επισκεφτώ τον τάφο και το κελί του Αγίου Γεράσιμου Μικραγιαννανίτη»

«Είχα την ευλογία να επισκεφτώ τον τάφο και το κελί του Αγίου Γεράσιμου Μικραγιαννανίτη»

Στον Ζήσο (Ανδρέα) Ζήση δόθηκε η ευκαιρία να σπουδάσει οικονομικά και στην πορεία έγινε επαγγελματίας οικονομολόγος. Τώρα συγκεκριμένα ασχολείται ως ενεργειακός σύμβουλος.  

Στο κείμενο που ακολουθεί, θα βάλει σε μια σειρά σκέψεις και συναισθήματα, που του προκάλεσε το πρόσφατο γεγονός, αυτό της αγιοποίησης του πάτηρ Γεράσιμου, του συγχωριανού του.   

«Με αφορμή την πρόσφατη αγιοκατάταξη του αγαπημένου συμπατριώτη μας, πατήρ Γεράσιμου, ως Δροβιανήτης νιώθω μία ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια ταυτόχρονα, όπως όλοι οι συγχωριανοί μου Δροβιανήτες.

Είναι γνωστό ότι η Δρόβιανη ιστορικά έχει βγάλει μεγάλες προσωπικότητες σε όλους τους τομείς και κυρίως στο χώρο των γραμμάτων, αλλά το να έχεις πια έναν Άγιο, είναι το πιο σπουδαίο και μεγάλη ευλογία, όχι μόνο για το χωριό μας, αλλά για όλο τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου.

Εύχομαι και ελπίζω ο Άγιος Γεράσιμος Μικραγιαννανίτης, τώρα που έχει μεγαλύτερη παρρησία στον Κύριο, να προστατεύει τα χωριά μας και κυρίως να μας φωτίσει να έρθουμε πιο κοντά στην εκκλησία του Χρήστου, όπως κάνανε οι γονείς μας και οι παππούδες μας, γιατί δεν το κρύβω η προσέλευση στις εκκλησίες μας, μετά από περίπου 40 χρόνια στέρησης και απαγόρευσης, δεν είναι αυτή που ονειρευόμασταν και λαχταρούσαμε.

Συχνά παρακαλώ τον Άγιο, να γαληνέψει τις ψυχές μας, ώστε να έρθουμε πιο κοντά ο ένας με τον άλλον, να έχουμε περισσότερη αγάπη και αλληλεγγύη και να αποφευχθεί η διχόνοια στο χώρο μας, στα χωριά μας, στην γειτονιά μας, τη στιγμή που έχουμε μείνει τόσοι λίγοι.

Είχα την ευκαιρία κι ευλογία να επισκεφτώ τον τάφο του Αγίου Γερασίμου, στη Σκήτη της μικρής Αγίας Άννης, στο Άγιο Όρος. Επισκέφτηκα τότε και το κελί του.

Τη χαρά μου, τα συναισθήματά μου τα μετέφερα τότε και στους μοναχούς που με υποδέχτηκαν θερμά. Ένας μοναχός μου χάρισε και ένα βιβλίο με το  βίο του Αγίου Γερασίμου.

Θεωρώ ότι και άλλοι Δροβιανήτες και συμπατριώτες μας και σίγουρα συγγενείς του, θα έχουν επισκεφτεί τάφο και κελί… Τώρα θα τα επισκεφτούν πιο πολλοί και πιο συχνά…

Εύχομαι να έχουμε τις πρεσβείες του Αγίου Γερασίμου και να στοχεύουμε όλοι μας προς τον αγιασμό και τη θέωση!»

Σχετικά άρθρα: