Έλληνας είναι ο Θεός του μήκους – χρυσός Μίλτος Τεντόγλου

Έλληνας είναι ο Θεός του μήκους – χρυσός Μίλτος Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου έχει αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν πως πρόκειται για… εξωγήινο, μιας και τα πράγματα που κάνει στο άλμα εις μήκος είναι εκτός λογικής. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου, κάνοντας μάλιστα και την καλύτερη επίδοση αγώνων και ανεβάζοντας το δικό του προσωπικό ρεκόρ για 13 εκατοστά, κάνοντας το απίστευτο 8.65!

Το ξεκίνημα του Μίλτου Τεντόγλου στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου ήταν ο καλύτερος δυνατός, με τον Έλληνα πρωταθλητή στην πρώτη του προσπάθεια να κάνει 8,42 και την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο.

Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του Μίλτου που αγωνίζεται και στην… έδρα του, ο Ματία Φουρλάνι στη δική του πρώτη προσπάθεια έδειξε πως μπορεί να απειλήσει τον Έλληνα πρωταθλητή φτάνοντας στα 8,38 κάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ στις ηλικίες κάτω των 20 ετών.

Με τους αθλητές να έχουν πάρει τη σειρά τους μετά τις τρεις πρώτες προσπάθειες, ο Τεντόγλου μπορεί να ξέρει τι έκαναν οι αντίπαλοι του και με τον Ιταλό να βγαίνει άκυρος στην τέταρτη προσπάθεια το άγχος του έφυγε. Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε 8,45 στο τέταρτο του άλμα, δείχνοντας πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. 

Στην πέμπτη του προσπάθεια ο Τεντόγλου όμως έφτασε τον… ουρανό και έκανε ρεκόρ αγώνων με 8.65, ξεπερνώντας για 13 εκατοστά τη δική του κορυφαία επίδοση, αλλά δεν κατάφερε να κάνει το πανελλήνιο ρεκόρ του Λούη Τσάτουμα που τόσο κυνηγάει.

Ο Τσάτουμας έχει κάνει το 2007 το πανελλήνιο ρεκόρ με 8.66 και είναι κάτι που κυνηγάει με πάθος ο Μίλτος Τεντόγλου στα τελευταία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπου έχει κατακτήσει τρία συνεχόμενα ανοιχτού και τρία κλειστού στίβου.

Σχετικά άρθρα: