Επίκαιρο το σοφό του μπαρμπα – Στόλη, του Πεπελιώτη: «Δίκιο έχεις, να λάβεις δεν έχεις»

Επίκαιρο το σοφό του μπαρμπα – Στόλη, του Πεπελιώτη: «Δίκιο έχεις, να λάβεις δεν έχεις»

Η δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την επίλυση του ασφαλιστικού ζητήματος των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών μετατρέπεται σταδιακά σε ανέκδοτο με κωμικοτραγικό περιεχόμενο.

Περίεργο, ο νόμος πλέον υπάρχει, έχει περάσει κιόλας κατά πολύ η ώρα ώστε οι δικαιούχοι να επωφεληθούν, αλλά δεν εφαρμόζεται.

Η αδικία δεν αποκαταστάθηκε ακόμα, παραμένει. Ο υπερήλικας Βορειοηπειρώτης ζει σε απόγνωση. Και προπαντός αυτός που επιμένει στα πάτρια εδάφη.

Σκέφτεται κανείς, για να δικαιολογήσει τη στασιμότητα, ότι όλο αυτό είναι ως συνέπεια της μακρόχρονης κρίσης, της πανδημίας κι άλλων ακόλουθων, δηλαδή υπάρχει έλλειψη χρημάτων, όμως σε διαψεύδουν τα επιδόματα που πέφτουν βροχή, που κάνουν θραύση και νεοδημοκράτες για να αξιώσουν την κυβέρνηση, δηλώνουν ικανοποιημένοι ότι η οικονομία «πετάει».   

Όταν συζητιέται το ασφαλιστικό και τα άτομα της παρέας αυτής έχουν γνωρίσει το μπαρμπα – Στόλη, τον πεπελιώτη δεξιοτέχνη ξυλουργό, που λάξευε μαζί με το ξύλο προσεκτικά λέξεις και σκέψεις, φέρνουν στο νους τους το σοφό του λόγο:

«Δίκιο έχεις, να λάβεις δεν έχεις».

Στο εξώφυλλο: Ταξιαρχία ξυλουργών από τα χωριά της Δρόπολης. Ανάμεσά τους είναι και ο Στυλιανός Στόλης. Όρθιος, τρίτος απ’ τα δεξιά προς τ’ αριστερά. Η φωτογραφία είναι από το προσωπικό αρχείο του Ηλία Στόλη.

Σχετικά άρθρα: