Έβρος: Θωρακίζεται με «ηλεκτρονικά μάτια» και «συναγερμό από την κόλαση»

Έβρος: Θωρακίζεται με «ηλεκτρονικά μάτια» και «συναγερμό από την κόλαση»
Σύγχρονα εποχούμενα και φορητά συστήματα που θα κάνουν πιο αισθητή την ελληνική παρουσία αποτροπής στα σύνορα 

Ο συναγερμός… αυτοκινήτου από την κόλαση» και τα «ηλεκτρονικά μάτια» θα ενισχύσουν σημαντικά τη θωράκιση του Έβρου. Πρόκειται για σύγχρονα εποχούμενα και φορητά συστήματα που θα κάνουν πιο αισθητή την ελληνική παρουσία αποτροπής στα σύνορα σύμφωνα με ρεπορτάζ που παρουσίασε απόψε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Ο συναγερμός απ’ την κόλαση»

Τα ηχοβολιστικά συστήματα είναι κάποια από τα υπερόπλα που απέκτησε η Ελληνική Αστυνομία για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας στον Έβρο. Αυτός ο εξοπλισμός, αποτελεί oυσιαστικά ένα τείχος ήχου που περιορίζει το ενδεχόμενο εμπλοκής. Προκαλεί πανικό χωρίς σωματική βλάβη, λειτουργεί αποτρεπτικά, και καθιστά αδύνατον για κάποιον να προσεγγίσει την ελληνική όχθη για να παραβιάσει τα σύνορα μας. 

Όπως εξήγησε στον ΣΚΑΪ ο Παναγιώτης Χαρέλας πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων, «τον περασμένο Μάρτιο, την περίοδο των υποκινούμενων μεταναστευτικού κινήματος στις Καστανιές, τα ηχοβολιστικά συστήματα θα είχαν κάνει τη διαφορά, δεν θα είχαμε οδηγηθεί τόσο ασφυκτικές πιέσεις.  Είναι φορητά, μπορούν να μεταφερθούν σε οποιοδήποτε σημείο χρειάζεται ώστε να είναι αισθητή η παρουσία της ΕΛΑΣ παντού για να αποτραπούν οι παράνομες είσοδοι».

Τα «ηλεκτρονικά μάτια»

Την ιδία ώρα, ένα αυτοματοποιημένο σύστημα καμερών που προέκυψε μετά από ενέργειες του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας και την προσφορά της ΕΛΒΟ θα αποτελέσει τα «ηλεκτρονικά μάτια» αστυνομικών και συνοριοφυλάκων νύχτα και μέρα. Το έργο προβλέπει τη δημιουργία άλλων τριών κέντρων ελέγχου συνόρων όπως αυτό το της Νέας Βύσσας και θα καλύπτει όλο το μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων μέχρι και τη θάλασσα, θα υπάρχει δηλαδή έγκαιρη προσυνοριακή εικόνα 24 ώρες το 24ωρο, και μάλιστα παρά πολύ ευκρινής.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Σχετικά άρθρα: