Επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα κρούσματα στην Αλβανία

Επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα κρούσματα στην Αλβανία
Το σύνολο των καταγεγραμμένων μολύνσεων στη χώρα έφθασε τις 206.616

Η τεχνική επιτροπή ειδικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην Αλβανία ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα δύο κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον του SARS-CoV-2.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, η υφυπουργός Υγείας και επικεφαλής της επιτροπής, η Μίρα Ρακατσόλι, διαβεβαίωσε ότι προς το παρόν, η επιδημιολογική χώρα στη χώρα των Βαλκανίων παραμένει σταθερή.

Η Εουγκένια Τομίνι, η διευθύντρια του Αλβανικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, επισήμανε από τη δική της πλευρά ότι η παραλλαγή Δέλτα συνεχίζει να είναι η κυρίαρχη.

Η υφυπουργός παρότρυνε τους πολίτες να εμβολιαστούν για την COVID-19, θυμίζοντας πως όλοι όσοι είναι άνω των 18 έχουν δικαίωμα να λάβουν αναμνηστική δόση εάν έλαβαν τη δεύτερη έξι μήνες νωρίτερα. Κατά τη Σίλβα Μπίνο, επιδημιολόγο, το ποσοστό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί βρίσκεται στο 40%, καθώς καταγράφηκε μικρή αύξησή του τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Το αλβανικό υπουργείο Υγείας ανέφερε χθες ότι επιβεβαιώθηκαν 343 κρούσματα του SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες. Το σύνολο των καταγεγραμμένων μολύνσεων έφθασε έτσι τις 206.616· ο απολογισμός των θυμάτων ανέρχεται, επισήμως, σε 3.180 νεκρούς.

protothema.gr

Σχετικά άρθρα: